Bitmeyen Dava: Uyuşturucu

Son zamanlarda artış gösteren bu durum, bu sefer Lefkoşa'da narkotik şubeden gelen son operasyon ile yeni zanlılar mahkemeye çıkıyor...

Bitmeyen Dava: Uyuşturucu

Lefkoşa'da gerçekleştirilen operasyonda uyuşturucuyla yakalanan Yunus Emre Alır ve Hayrullah Alır, dün tekrar mahkemeye çıkarıldı.

Narkotik Şubesi'nden polis memuru Serkan Sakallı, mahkemede detayları aktardı. Polis, 1 Nisan 2024'te zanlıların Lefkoşa Hamitköy'deki evlerinde uyuşturucu satışı yaptığına dair bir ihbar aldıklarını söyledi. Adrese gittiklerinde zanlıları evde bulduklarını belirtti.

Polis, Hayrullah Alır'ın bel çantasında bir gram hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulunduğunu, Yunus Emre Alır'ın üzerinde ise satışa hazır 14 ayrı pakete sarılı 15 gram hintkeneviri ve bir adet hassas terazi ele geçirildiğini açıkladı.

 Zanlılar, 30 Mart 2024'te aranan bir şahıstan uyuşturucu madde satın aldıklarını itiraf etti. Mahkemede, zanlıların toplam 10 gün tutukluluk emri alındığı belirtildi.

Ele geçirilen uyuşturucu maddelerin analiz için laboratuvara gönderildiği, paketlerin parmak izi incelemesine tabi tutulduğu kaydedildi. Soruşturma devam ederken, zanlıların beklenen analiz sonuçlarına müdahale etmeyeceği ancak parmak izi incelemesi sonucunda yeni zanlılar belirlenebileceği ifade edildi.

Polis, ayrca bu zanlıların 10 günlük tutukluluk süresince 11 kişinin sorgulandığı ve 3 kişiden ifade alındığı açıklandı aynı zamanda iki kişinin daha tutuklandığını ancak suçla bağlantıları olmadığı belirlenerek, serbest bırakıldıklarını kaydetti. Polis, birçok kamera görüntüsü incelendiğini belirterek, zanlıların 4 gün daha tutuklu kalmasını talep etti.