Yeni Ve Benzersiz Bir Savaşın Sinyalleri Mi?

Yeni Ve Benzersiz Bir Savaşın Sinyalleri Mi?

Bir Tesla mühendisi, şirketin Austin yakınlarındaki Giga Texas fabrikasında meydana gelen arıza sırasında bir robotun saldırısına uğradı. Acil kapatma butonuyla durdurulan robotun saldırısı esnasında ortalık kan gölüne döndü.

Daily Mail’in haberine göre yukarıdaki paragrafta bir robotun bir insana ilk saldırısını görüyoruz.Tesla şirketinin bir fabrikasında geçen olayın 2 yıl saklandığı da iddialar arasında. Günümüzde teknolojiyi kullanmadan yolumuzu bile bulamadığımız ,kalp atışlarımızı bileğimizdeki küçücük bir saatten görür hale geldik. Hatta filmlerde gördüğümüz kendi başına gidebilen arabalarda yavaş yavaş hayatımıza girmeye başladı kısacası teknoloji bütün hayatımız oldu.

Bu durum her ne kadar insanın konfor alanını çok üst seviyelere taşımış olsa da gelecekte olumsuz etkileri olacak gibi görünmekte. Teknoloji gerek beynimizi gerek bedenimizi tembelleştirirken okuduğumuz paragraftaki habere bakacak olursak zararı bu saydığımız kadar da masum kalmayacaktır.

Toplumların birbirleri ile savaşmak için sürekli yeni özellikler icat ettiği robotlar belki de gün gelecek ve bizim emrimizde bizim istediğimiz gibi savaşın kuklası olmayı bırakıp birleşirler ve bizimle savaşmaya karar verirler. Bu  teori her ne kadar bugün kulağa bir bilim kurgu filmi gibi gelse de bundan 20-25 sene önce de birbirimizi dünyanın iki ucundan ve sadece iki küçücük ekranda görüp konuşacağımız bir film senaryosuydu…