Tatar: “İsias Davası hepimizin ortak davasıdır.”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Ruşen Karakaya liderliğindeki Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği heyetini ağırladı.

Tatar: “İsias Davası hepimizin ortak davasıdır.”

Kıbrıs Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Barolar Birliği Başkanı Hasan Esendağlı ve dernek üyeleriyle birlikte, 6 Şubat 2023'teki Adıyaman depreminde hayatlarını kaybeden Gazimağusa Türk Maarif Koleji öğrencileri, öğretmenleri ve aileleriyle ilgili devam eden İsias Davası hakkında konuştu. Tatar, Türk yargısına güvendiklerini ve adaletin yerini bulması gerektiğine inandıklarını vurgulayarak, süreci yakından takip ettiklerini ve desteğin süreceğini söyledi. Ruşen Karakaya ise Tatar'ın desteğine vurgu yaparak, acılarını paylaştıklarını ve yanlarında olduklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Tatar, depremin üzerinden çok geçmemesine rağmen hala kanayan bir yara olduğuna değinip, "Evlatlarımızı ve değerlerimizi kaybettik. Acılı ailelere sabırlar dilerim. Aylar geçse de acıyı unutmak mümkün değil. Adaletin yerine getirilmesi için halk olarak hassasiyetimiz ve duyarlılığımız var. Hiçbir zaman yalnız olmadınız, olmayacaksınız. İsias Davası hepimizin ortak davasıdır. Halk bir bütündür sonuna kadar mücadelemizi birlikte yürüteceğiz” dedi.

Barolar Birliği Başkanı Hasan Esendağlı ve DAÜ Hukuk Fakültesi'nden öğretim üyesi ve dernek üyesi Yrd. Doc. Dr. Pervin Aksoy İpekçioğlu, 26 Nisan'da gerçekleşecek olan duruşma hakkındaki güncel gelişmeleri ve avukatlar tarafından yürütülen çalışmaları aktardı.