Tatar: "Bir öğretmenin bize baka baka 'utanın' demesi beni üzmüştür"

Tatar: "Bir öğretmenin bize baka baka 'utanın' demesi beni üzmüştür"

Öğretmenler Günü’nde 22 öğretmen, “polisi darp ettikleri” iddiasıyla mahkemeye çıkarıldı, bu sırada Lefkoşa’daki AKM’de Eğitim Bakanlığı tarafından “Öğretmenler Günü” etkinliği düzenlendi.

22 meslektaşının yargılanmasına tepki gösteren öğretmenler, AKM’deki etkinliğe giderek yönetimi protesto etti.

Cumhurbaşkanı Tatar ve Eğitim Bakanı Çavuşoğlu’nun da bulunduğu etkinlikte kürsüye çıkan KTOEÖS Disiplin Kurulu Üyesi Seçil Toprak, “Bu anlayıştan utanç duyuyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Tatar, “Bir öğretmenin bize baka baka 'utanın' demesi beni üzmüştür” dedi

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle AKM’de düzenlenen törede konuşan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Atatürk ilke ve devrimlerinden ilham alan öğretmenlerin eğitim yanında ülkenin kalkınması ve milli mücadeleye verdikleri önemli katkıya değindi.

Bugünlerde çeşitli meselelerle bir çatışma kültürü içerisinde olunmasının kendisini üzdüğünü dile getiren Tatar, “Bir öğretmenin bize baka baka 'utanın' demesi gerçekten beni üzmüştür.” dedi.

Halkı sağduyuya çağıran Tatar, ülkenin ve devletin geldiği ve geleceği yerin belli olduğunu, gideceği yerin de belli olduğuna dikkat çekti.

Tatar, bir mücadele verilmesi halinde bu mücadelenin temelinde milli, manevi değerler, örf, adet, gelenekler, kültür ve Türkiye sevgisi ve millete bağlılık olması gerektiğini belirtti. Ülkenin demokrasisinin en üst düzeyde olduğunu kaydeden Tatar, çocukların erken yaşta akıllarını karıştırmak ve çatışma kültürünü göstermenin bir öğretmene yakışmadığını söyledi.