SÜRÜCÜLER İÇİN GÜVENLİK VE FARKINDALIK ETKİNLİKLERİ DÜZENLENECEK

SÜRÜCÜLER İÇİN GÜVENLİK VE FARKINDALIK ETKİNLİKLERİ DÜZENLENECEK

Polis Genel Müdürlüğü (PGM), sürücüler arasında trafik bilincinin artırılması ve trafik kazalarının önlenmesi amacıyla her yıl düzenlenen "Trafik Haftası"nı, bu yıl 13 – 19 Mayıs 2024 tarihleri arasında gerçekleştirecek. Hafta boyunca, toplumun tüm kesimlerinde trafik bilincini artırmak için çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Hafta boyunca yapılacak etkinliklerin amacı, trafikte farkındalık yaratmak, trafik kurallarını hatırlatmak ve trafik kazalarının önlenmesine yönelik tedbirlere dikkat çekmek. Polis Genel Müdürlüğü, sürücülere ve yayalara yönelik etkinliklerle, trafik güvenliği konusunda uyarıcı bilgiler vermeyi hedefliyor.

İşte Trafik Haftası kapsamında düzenlenecek etkinlikler:

  1. PGM – Trafik Müdürlüğü yetkilileri, televizyon ve radyo programlarına katılarak trafik konusunda bilgilendirme yapacak.
  2. Ülke genelinde halkın yoğun olarak bulunduğu bölgelerde, trafik kuralları hakkında uyarıcı afişler asılacak.
  3. Ülke genelindeki çeşitli reklam panolarında, hafta boyunca trafik kurallarıyla ilgili görseller sergilenecek.
  4. Tüm ilçelerde, lise düzeyindeki okullarda öğrenciler için trafik konusunda farkındalık eğitimleri verilecek.
  5. Trafik denetimleri sırasında, araç sürücülerine trafik kurallarını hatırlatan araç parfümleri dağıtılacak.
  6. GSM operatörleri Telsim ve Turkcell, hafta boyunca abonelerine "Trafik Sloganı" içerikli kısa mesajlar (SMS) gönderecek.

Trafik Haftası'nın amacı, toplumda trafik kurallarına uyma bilincini artırmak ve trafik kazalarını önlemek için kamuoyunda farkındalık yaratmaktır. Bu kapsamda yapılan etkinliklerin, trafikte daha güvenli bir ortam yaratılmasına katkı sağlaması bekleniyor.