Polis Ve Suçlu El Ele Mi?

Polis Ve Suçlu El Ele Mi?

Rum otoritelerinden habersiz güney topraklarında sicili kirli şahıslarla operasyon düzenlenmesi kriz yarattı. PGM’nin suçlularla işbirliği yaptığı iddiası orta yerde dururken, kuzeyde sonlanan operasyona karıştığı tespit edilen Türk polisler güneye geçtiklerinde tutuklamayla karşı karşıya. Ayça Alav’dan çalınan ve yaklaşık yaklaşık 40 bin sterline çevrildiği belirtilen para ise kayıp.

3 TUTUKLU, 4 ARANAN VAR
Güneydeki polis, Ayça Alav’ın cinayet zanlılarını kuzeye kaçıran Kıbrıslı Türk Hüseyin Demirel ile iki Kıbrıslı Rum’u dün sabah tutuklayarak mahkemeye çıkardı. Zanlıların ve Larnaka’da kahvehane işleten Demirel’in evi ve işyeri arandı, delillere el konuldu. Olayla ilgili 4 kişi daha aranıyor. Mahkeme kuzeye kaçma ihtimali ve soruşturmanın derinleştirilmesi nedeniyle 8 gün tutukluluk verdi.

AĞIR SUÇTAN YARGILANACAKLAR
19 Ocak’ta mahkemeye çıkacak olan zanlılar, “kişi kaçırma, alıkoyma, kişi özgürlüğünü kısıtlama”, “komplo kurarak suç işleme”, “komplo kurarak kusur işlemek”, “izinsiz kelepçe kullanmak ve tasarrufunda bulundurmak”, “suç örgütüne katılmak”, “suçların işlenmesini kabul etmek” gibi 6 ayrı ağır suçtan yargılanacak.

MAHKEMEDE FARKLI ANLATTI
Hüseyin Demirel mahkemede olayı önceden planlamadığını, almış olduğu bilgi doğrultusunda cinayet zanlılarını tespit ederek arabasında bulunan bir tel ile ellerini bağladıktan sonra, etkisiz hale getirip araca bindirip, Türk polisine teslim ettiğini aktardı. Demirel polis ifadesinde, “Kıbrıslı Türk bir arkadaşım bana Pile sahasının arkasında olduklarını haber verdi. Ben onları öyle tespit ettim” dedi.

‘DAVALARIM TEMİZLENECEK’
Merkez Adli Şube Birimi Yüksek Müfettişi Adreas Andreu mahkemede, Demirel’in kahvehanesinde çalışan 37 yaşındaki ikinci şüpheli şahsın polise verdiği gönüllü ifadesinde Hüseyin Demirel’in bu işten ne kazanacağı sorulduğunda, “Demirel’in para umurunda değil, bana ‘kuzeydeki davalarım temizlenecek’ dedi” şeklinde cevap verdiğini aktardı.

Kaynak :Bugün Kıbrıs