Kızılhaç: Gazze'deki El Kudüs Hastanesi'nde durum kontrolden çıktı

Kızılhaç: Gazze'deki El Kudüs Hastanesi'nde durum kontrolden çıktı

BBC'ye konuşan Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Federasyonu (IFRC) sözcüsü Tommaso Della Longa, Gazze'nin kuzeyindeki El Kudüs Hastanesi'nde durumun "kontrolden çıktığını" söyledi.

Della Longa, hastanenin "hastalar, yaralılar ve en güvenli yer olduğunu düşündükleri için oraya sığınan 10 binden fazla insanla" dolduğunu belirtti ve şöyle devam etti:

"İnsanlar koridorlarda, merdivenlerde, dışarıda ve içeride yaşıyor. Ayrıca 500 hasta hayat kurtarıcı bakım alıyor. Yoğun bakım ünitelerinden, kuvözdeki oksijene ihtiyaç duyan bebeklerden bahsediyorum."

Della Longa, Filistin Kızılayı'nın İsrail tarafından doktorlara verildiğini söylediği tahliye emri konusunda Kızıl Haç'ın "derin endişe duyduğunu" söyledi, "Bu durumda hastaları tahliye etmenin mümkün bir yolu yok" dedi.

Tesisteki kaynakların sınırlı olduğunu hatırlatan Della Longa, yakıt tedarikinin azalmasının da elektriğin yakında tükeneceği anlamına geldiğini söyledi.

Filistin Kızılayı'nın sosyal medyada paylaştığı video görüntülerde hastane koridorlarının insanlarla dolup taştığı anlaşılıyor.

Filistin Kızılayı sözcüsü Nibal Farsakh, dünden bu yana "bölgedeki bombardımanda ciddi bir artış" olduğunu ve yakınlardaki saldırılar nedeniyle "hastane binasında bir miktar hasar" oluştuğunu söyledi.

Farsakh, hastanedeki kişilerin hareket ettirilmeleri durumunda öleceklerini belirtti.

Hastanedeki bir doktor, Kudüs'te bulunan BBC muhabiri Alice Cuddy ile paylaştığı bir sesli mesajda durumun “çok tehlikeli” olduğunu söyledi.

Hastanenin penceresinden çekilen video görüntülerinde, patlama sesi duyulurken duman bulutları görülüyor. Benzer görüntüler Filistin Kızılayı tarafından da paylaşıldı.