Görevden Alınan Benter Konuştu

Görevden Alınan Benter Konuştu

Görevden alınan Vakıflar İdaresi Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim Benter, 2013 yılında göreve geldiği Vakıfların banka hesabında para olmadığını, ancak bugün hesapta 300 milyon TL’nin üzerinde bir kaynak olduğunu belirtti. Benter, ayrıca Vakıfların yıllık hayır işleri için harcadığı miktarı 70 bin TL’den, 2023 yılında 70 milyon TL’ye çıkardıklarını ifade etti.

Benter, bu süreçte halkın ihtiyaçları için gece gündüz çalıştığını, yalanlara ve dolandırıcılıklara göz yummadığını vurguladı. Kendisine yönelik baskılara rağmen dürüstlüğünü koruduğunu belirten Benter, bu süre zarfında bir tıp profesörü olarak kendi işini yapmadığı için maaş farklarından dolayı ‘kaybının’ 10.5 yılda 3 milyon doları aştığını söyledi. Ancak vakıf hassasiyetlerine sahip çıkma gayesi ve ülkesine olan sevgisi nedeniyle, şahsi menfaatleri hiçbir zaman ön planda tutmadığını ekledi.

Benter, halkı için adil ve dürüst bir hizmet sunmayı sürdürdüğü zorluklar ve engellere rağmen, bu sürecin kendisi için çok değerli olduğunu belirtti. Verdiği mücadele ve halkına sağladığı katkıların, her şeyden önce geldiğini ifade eden Benter, önümüzdeki süreçte de aynı hassasiyet ve duygularla hizmet etmeye devam edeceğini söyledi.

Benter’in açıklamasının tamamı şöyle:

“Mayıs 2013’te göreve başladığımda, Vakıfların Banka hesabında para bulunmuyordu. Bugün ise bu hesapta 300 milyon TL’nin üzerinde bir kaynak var. Yıllık hayır işleri için 70 bin TL harcanırken, 2023 yılında bu miktarı 70 milyon TL’ye yükselttik. Bu süreçte, halkımızın ihtiyaçları için gece gündüz çalıştım ve elimden geldiğince yalanlara ve dolandırıcılıklara göz yummadım. Baskılara rağmen dürüstlüğümü korudum. Bu süreç zarfında bir tıp profesörü olarak kendi işimi yapmadığım için maaş farklarından dolayı ‘kaybım’ 10.5 yılda 3 milyon doları aştı. Ancak vakıf hassasiyetlerine sahip çıkma gayesi ve ülkeme olan sevgim nedeniyle, şahsi menfaatleri hiçbir zaman ön planda tutmadım.

Bu süre zarfında yaşadığım zorluklar ve karşılaştığım engellere rağmen, halkım için adil ve dürüst bir hizmet sunmaya devam ettim. Verdiğim mücadele ve halkımıza sağladığım katkılar, benim için her şeyden önce geliyor. Önümüzdeki süreçte de aynı hassasiyet ve duygularla hizmet etmeye devam edeceğim.”