Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Trabzon Maçı Sonrası Sürpriz Karar: 'Kendi Geleceğimizi Kendimiz Çizeceğiz

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Trabzon Maçı Sonrası Sürpriz Karar: 'Kendi Geleceğimizi Kendimiz Çizeceğiz

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Trabzon Maçı Sonrası Şok Açıklamalarda Bulundu: Kulüpler Birliği Başkanlığı'ndan İstifa Etti

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Trabzonspor ile oynanan maçın ardından yaşanan olaylarla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Trabzon'da oynanan ve 3-2'lik Fenerbahçe galibiyetiyle sonuçlanan maçta yaşananlar Türk futbolunu derinden sarsarken, Koç'un açıklamaları büyük yankı uyandırdı.

Koç, FB TV'de yaptığı açıklamada, yaşananların Türk futbolu için utanç vesilesi olduğunu belirtirken, maç esnasında yaşanan olayların arkasında kimlerin olduğunu sorguladı. Maçın skorunun 2-2 bitmesi durumunda şampiyonluk şanslarının sona ereceğini dile getiren Koç, organizasyonun arkasında kimin olduğunu merak ettiğini ifade etti.

Fenerbahçe Başkanı, Trabzonspor ile aralarında herhangi bir problem olmadığını vurgularken, olayların uzun yıllara dayanan bir şiddet ve nefret ortamının sonucu olduğunu dile getirdi. Koç, "Bu iki kulübü kafa kafaya getirmeye, şiddet ve nefret tohumu ekmeye 13-14 yıldır çok emek verenler var. Dün gecenin mağduru Fenerbahçe'dir. Linçten, fiziki saldırıdan kendini koruyan da Fenerbahçe futbolcularıdır." ifadelerini kullandı.

Olayların çığırından çıktığını ve bir karar almak zorunda olduklarını belirten Ali Koç, yaşananların daha fazla tahammül edilemeyecek bir noktaya geldiğini vurguladı. "Fenerbahçe'nin gördüğü muamele, daha fazla tahammül edebileceğimiz bir muamele değildir." diyen Koç, Türkiye Futbol Federasyonunu olayların ana sorumlusu olarak gösterdi.

Futbol camiasının tepkisiz kalmasını eleştiren Koç, maç esnasında yaşananların UEFA'da olsa lisansın iptal edileceğini söyledi. Ayrıca, Türkiye'deki futbol ortamında maçın iptal edilmemesinin en büyük sorumlusunun federasyon olduğunu belirtti.

Kendi Geleceklerini Çizme Kararı

Ali Koç, Fenerbahçe'nin geleceğini kurtarmak için cesur adımlar atmaya hazır olduklarını ifade etti. 2 Nisan'da yapılacak olağanüstü genel kurul toplantısıyla kulübün kendi geleceğini çizeceğini vurguladı. Kulüpler Birliği Başkanlığı'ndan istifa ettiğini açıklayan Koç, kulübünü daha iyi bir gelecek için alt liglere bile düşmeye razı olduklarını belirtti.

Fenerbahçe Başkanı, "Kendi göbeğimizi kendimiz kesmemiz lazım." diyerek camiadan destek istedi ve taraftarların bu süreçte yanlarında olmasını talep etti. Koç, "Biz genel kurulda Fenerbahçe'nin bundan sonra nereye gideceğine karar vereceğiz çünkü bu iş böyle gitmeyecek." şeklinde konuştu.

Fenerbahçe'nin geleceğini kurtarmak zorunda olduklarını vurgulayan Koç, "Biz her gün ölmekten ziyade bir gün ölmeyi tercih ederiz ama geleceğimizi kurtarmak zorundayız." diyerek sözlerini tamamladı.