EŞEKLER YAŞAM SAVAŞI VERİRKEN, KAYNAKLAR NEREYE GİDİYOR?

EŞEKLER YAŞAM SAVAŞI VERİRKEN, KAYNAKLAR NEREYE GİDİYOR?

Ağustos 2023 tarihinde Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı'na bağlı Çevre Koruma Dairesi himayesinde, Taşkent Doğa Parkı'nın liderliğinde ve Erenköy-Karpaz Belediyesi'nin katkılarıyla gerçekleşen "Eşek Yönetim Projesi İşbirliği Protokolü", Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Yenierenköy – Dipkarpaz Belediye Başkanı Hamit Bakırcı ve Taşkent Doğa Parkı adına Kemal Basat tarafından imzalanmıştı.

Protokol, Karpaz'da serbest dolaşan eşeklerle ilgili kalıcı ve sürdürülebilir bir çözümün peşinde olan bir girişimi temsil ediyordu. Proje kapsamında, Bilim Kurulu tarafından gerçekleştirilecek kapsamlı çalışmalarla desteklenecek ve ardından "Karpaz Eşekleri Yönetim Planı" hayata geçirilecekti.

Kıbrıs'ın kültürel mirasından biri olan Karpaz'daki eşeklerin durumu, vatandaşların gönderdiği fotoğraflarla yeniden gündeme geldi! Ancak, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı tarafından eşeklerin korunması için ayrılan kaynakların neden kullanılmadığı sorusu akıllarda soru işareti bırakıyor.

Vatandaşlar, eşeklerin yaşadığı zorluklar ve bakımsızlığı kendi imkanlarıyla iyileştirmek için çabalamaya hazırken, imzalanan protokol kapsamında ayrılan kaynakların neden etkili bir şekilde kullanılmadığını sert bir şekilde eleştiriyor. Bu paranın nereye gittiği ve gerçekte kullanılıp kullanılmadığı konusunda Bakanlık'tan şeffaf bir açıklama bekleniyor.

Eşeklerin yaşam koşullarının iyileştirilmesi için ayrılan kaynakların israf edilmesine ve sorumsuzca kullanılmasına daha fazla sessiz kalınmayacak. Kıbrıs halkı, bu konuda net ve acil bir çözüm talep ediyor. Kıbrıs'ın kültürel mirasının ve doğal yaşamının korunması için gereken adımların atılması gerektiğinin altı bir kez daha çiziliyor.

Vatandaşlardan gelen görseller ise şu şekilde: