DOĞASEVERLER ELE ELE VERDİ !

DOĞASEVERLER ELE ELE VERDİ !

DOĞASEVERLER ELE ELE VERDİ !

DOĞASEVERLER ELE ELE VERDİ !

Adada çevreyi temizlemek için Kıbrıs, Rus ve İranlılardan oluşan birçok doğasever; haftanın bir günü grup halinde yola koyulup çevre temizliğini hedef alarak doğayı temiz tutmak için çabalıyor. 

Günümüzde doğa kirliliğinin önüne geçmek amacıyla Dünyanın birçok yerinde Doğaseverlerin çalışmalar gerçekleştirdiğini hemen hemen her gün görüntülemekteyiz.

Ambalaj atıkları; çevrede oluşturduğu görüntü kirliliği yanında, rüzgâr ve akarsularla sürüklenen ve çevrede bozunmayan ambalaj atıkları deniz hayvanları için ciddi bir tehdittir. Köpüğümsü atıkların, deniz canlılarınca dişlenmesi ve yutulması, bu canlıların ve bunları tüketen diğer canlıların yaşamı açısından ciddi tehditler oluşturmaktadır. Petrol bazlı ve yüzlerce yıl bozunmayan eski poşet ve plastiklerin yerine, doğal materyal kaynaklı ve birkaç yılda doğal ortamda CO2 ve suya kadar tamamen bozunarak dönüşüme giren biyopolimerler ve biyoplastikler ambalaj atık kirliliğini önlemede önemli gelişmelerdendir.

Adada bugün temizlik yapan Doğasever vatandaş kendini şu şekilde ifade etti:

Boğuluyoruz, su ile değil çöp ile!

''Boğuluyoruz, su ile değil çöp ile! Kıbrıs göçmen dostu bir ülkedir ve nüfusu her geçen gün artmaktadır. Eğer çok geç hareket edersek, en güzel ve güvenli ada yerine gezegendeki en kirli adaya sahip olacağız. Kültürü inşa etmeye okullardan doğru bir planlamayla başlamak ve çocuklara yaşam çevremizi temiz tutmayı öğretmek, çöpleri kaynağından ayırmayı öğretmek, bizi bu durumdan kendimizden başka kimsenin kurtaramayacağını öğretmek gerekiyor.''

Doğasever yetkili mercilere de seslenmeyi ihmal etmedi; ‘' Dünyada kirli atık olarak bilinen bu çöplerin yaşam çevremizi kirletmek yerine, geri dönüştürülerek gelire dönüştürülmesi ve ortaya çıkan gelirin yaşam çevremizi güzelleştirmek için kullanılmasının çok daha sağlıklı olacağını düşünmekteyim ’' diye belirtti.

Sağlıklı bir hayatın sürdürülmesi ancak sağlıklı bir çevreyle mümkündür. Biz de onların çalışmalarını takdir ederek daha temiz bir geleceğin bizleri beklediğini temenni ediyor herkesi çevre kirliliği konusunda hassasiyete davet ediyoruz.