DAÜ-SEN Meclis Önünde

DAÜ-SEN Meclis Önünde

Doğu Akdeniz Üniversitesi Akademik Personel Sendikası (DAÜ-SEN), üniversite bütçesinin görüşüleceği komite toplantısı öncesi Meclis önünde gerçekleştirdiği eylemde, bütçe kriziyle ilgili hükümet ve üniversite yönetimine sorumluluk çağrısında bulundu.

Doğu Akdeniz Üniversitesi Akademik Personel Sendikası (DAÜ-SEN), Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin bütçesinin görüşüleceği komite toplantısı öncesi Meclis önünde basın açıklaması yaptı. Ana muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) ve diğer sendikaların da destek verdiği eylemde, DAÜ-SEN Başkanı Ercan Hoşkara tarafından yapılan açıklamada, üniversitenin bütçesinin henüz hazırlanmadığı belirtilerek, Hükümet ve DAÜ Yönetimi’nin acilen sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiği vurgulandı.

Hoşkara, bütçenin Meclis tarafından görüşülüp kabul edilmemesi durumunda, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren üniversite harcamalarının gayrıyasal olacağını ve harcama yapanların suç işlemiş durumuna düşeceğini ifade etti. 2024 yılında üniversitenin yaşaması için alınacak mali önlemlerin, çalışanların fedakarlığı ve hükümetin üzerine düşenleri içeren bir bütçe ile gerçekleştirilmesi gerektiğini belirtti.

DAÜ-SEN Başkanı, uzlaşı ve anlaşma taleplerine rağmen herhangi bir gelişme olmadığını, bunun temel nedeninin Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu ve hükümetin kararlılığının olmaması olduğunu ifade etti. Hükümetin siyasi iradesini ortaya koyması ve Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin yaşaması için önlemler paketi temelli uzlaşı protokolünü hayata geçirmesi için acil adım atması gerektiğini belirtti.

Hoşkara ayrıca, üniversitenin yaşaması için yetki ve sorumluluğun Çavuşoğlu ve hükümette olduğunu vurgulayarak, hükümeti yetki ve sorumluluklarını acilen yerine getirmeye çağırdı.