Başbakanlık Bütçesinin Komitede Görüşülmesi Sürüyor..

Başbakanlık Bütçesinin Komitede Görüşülmesi Sürüyor..

Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi, 1 milyar 82 milyon 8 bin 700 TL’lik Başbakanlık bütçesini görüşmeye devam ediyor.

CTP Milletvekili Ongun Talat, Başbakan Ünal Üstel’in bu makama gelmesi noktasında eleştirilerde bulunarak, UBP kurultayında dördüncü gelen Üstel’in “gayrimeşru şekilde” parti başkanı olduğunu iddia ederek, bunların kamuoyu önünde yaşandığını söyledi.

Meşru gücünü partisinden alamayan başbakanın yeterli performans sergilemediğini savunan Talat, hükümet ve başbakanın güzel PR çalışması yaptığını ancak “konuşmalarının altı boş konuşmalar olduğunu” iddia etti.

Talat, Bakanlar Kurulu’nun koordinasyonu ve eleştirilere cevap noktasında da Başbakanı eleştirerek, Meclis’te Üstel’in kaç kez kürsüye çıktığını sordu. “Başbakan Meclisi muhatap almıyor” diyen Talat, sorulan soruların yanıtsız kaldığını söyledi.

Başbakanın icraata hakim olmadığını, klişe cümleler kullandığını iddia eden Talat, bunların üzücü olduğunu belirtti.

E-devlet ile ilişkili veri merkezi yönetiminin TÜRKSAT’a devredilmesi konusunda muhalefetin devletin egemenlik yetkisi noktasında karşı çıktığını kaydeden Talat, komitede bu konu görüşülürken, veri merkezi çalıştıracak kadro oluşturulmadığının ortaya çıktığını söyledi.

Talat, buna ilişkin yasa önerisi hazırlandığını anlatarak, Veri Merkezi’nin yakın zamanda operasyona geçeceğini, bu işlerin şu an bakanlıklar altında sözleşmeli personelle götürüldüğünü ancak hızlı bir şekilde dağınık yapıyı bütünleştirip faaliyete geçmesi gerektiğini ifade etti.

Başbakanlık Denetleme Kurulu’nun “fonksiyonsuz ve işlevsiz olduğunu” savunan Talat, kurulun siyasi bir amaçla kurulduğunu söyledi.

Şahali

CTP Milletvekili Erkut Şahali, ek bütçede Başbakanlığa ayrılan ödeneğe değinerek, izaz ikram kaleminin aşıldığını belirtti ve bütçe yüzde 100 düzeyinde büyütülürken, izaz ikram kaleminin yüzde 300’e yükseldiğini savundu.