Bakanlar Kurulu'ndan Özel Karar İle Ulaştırma Bakanlığı'na Ait Aracın Tamiri Türkiye'de Yapılacak

Bakanlar Kurulu'ndan Özel Karar İle Ulaştırma Bakanlığı'na Ait Aracın Tamiri Türkiye'de Yapılacak

Bakanlar Kurulu’nun Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığına ait bir aracın tamirinin Türkiye’de yapılması için aldığı karar Resmi Gazetede yayımlandı.

Karara göre, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığına bağlı Karayolları Dairesi Müdürlüğü tarafından, T.C. Karayolları Genel Müdürlüğü, Kıbrıs İşleri Koordinatörlüğü kullanımına verilen RHA 2668 plaka numaralı Toyota Corolla marka arızalı aracın, bakım, onarım ve tamirinin ücretsiz olarak Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü Mersin’de yapılması ve Karayolları Dairesi Müdürlüğünde çalışmakta olan bir personelin teslim etmesi ve tamiri tamamlandığında gidip alması uygun görüldüğü belirtildi.

Resmi Gazetede yer alan karar şöyle:

“Bakanlar Kurulu önergede belirtilenler ışığında, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığına bağlı Karayolları Dairesi Müdürlüğü tarafından, T.C. Karayolları Genel Müdürlüğü, Kıbrıs İşleri Koordinatörlüğü kullanımına verilmiş RHA 2668 plaka numaralı Toyota Corolla marka arızalı aracın, bakım, onarım ve tamirinin ücretsiz olarak Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü Mersin’de yapılması T.C. Karayolları Genel Müdürlüğünün önergeye ekli yazısı ile onaylanmış olup, bahse konu arızalı aracı, Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü Mersin’e, Karayolları Dairesi Müdürlüğünde çalışmakta olan bir personelin teslim etmesi ve tamiri tamamlandığı zaman tekrardan gidip alması uygun görüldüğünden, RHA 2668 plaka numaralı Toyota Corolla marka aracın Gazimağusa-Mersin. Mersin-Gazimağusa seferinin, Gemi Navlun Ücretlerinin (giriş-çıkış vergileri dahil) ve görevlendirilecek personelin yürürlükteki mevzuat uyarınca harcırahı ile iaşe-ibate masraflarının, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı 2023 Mali Yılı Bütçesi altında yer alan 05-01-04-9-9-1-03-3-3-01 “Yurtdışı Geçici Görev Yollukları” kaleminden karşılanmasına karar verdi.”