ANTALYA TURİZM FUARI 5. KEZ KAPILARINI AÇTI

ANTALYA TURİZM FUARI 5. KEZ KAPILARINI AÇTI

Antalya Turizm Fuarı, beşinci kez büyük bir coşku ile dünya turizm profesyonellerine ve paydaşlarına kapılarını açtı. Turizmin kalbi ATF23’ün açılış konuşmalarında; Türk turizminin gelişimi, Antalya Turizm Fuarı’nın turizm sektörüne katkıları ve vizyonu vurgulandı.


Açılışta, K.K.T.C. Turizm, Kültür, Gençlik, ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gürbüz, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkan Yardımcısı Fatih Kabadayı, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu ve GMT Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Meral söz aldı.


ATF23’ün ev sahibi, GMT Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Meral konuşmasında, Antalya Turizm Fuarı’nın gelişimine dikkat çekti. Meral, “Antalya Turizm Fuarı sadece Türkiye’nin değil Akdeniz’in en verimli turizm fuarı. Şampiyonlar Ligi gibi olan katılımcı listemiz bunun bir ispatı. 2019 yılına kadar böyle bir şey yapılamamış. Neredeyse 40 yıllık turizm tarihinden bahsediyorum. Şimdi birlikte yapıyoruz ve fark yaratıyoruz. Hızla büyüyoruz. Yakın hedefimiz dünyayı Türk turizm profesyonelinin ayağına getirebilmek. İleri hedefimiz ise Türk turizmcisinin bu çözümcü yaklaşımını dünyanın farklı yerlerine de taşımak. Buralarda da Türk turizmi öncelikli çözümler üretmek, aynı zamanda dünya turizmiyle ilgili fikirler de üretebildiğimizi tüm dünyaya göstermek istiyoruz. Çünkü bu bir memleket meselesi” ifadelerini kullandı.