5 Kişilik Grup Girne'de Tecavüz İddiasıyla Tutuklandı

5 Kişilik Grup Girne'de Tecavüz İddiasıyla Tutuklandı

Girne'de meydana gelen tecavüz olayı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde cinsel suçlar ve güvenlik endişelerini yeniden gündeme getirdi. İddialara göre, Türkiye'den Girne'ye gelen 5 kişilik bir grup, gece kulübünde tanıştıkları bir kadını tecavüz niyetiyle kaldıkları daireye götürdü. Tehdit ve zorlama ile sırası ile kadına tecavüz ettikleri, ayrıca bu eylemi cep telefonları ile kaydettikleri belirtildi. Zanlılar, olay sonrası Türkiye'ye dönmek üzere havaalanına giderken polis tarafından tutuklandı.

Polis ifadesinde, zanlıların cep telefonlarında olayla ilgili videoların bulunduğu ve bunların delil olarak mahkemeye sunulduğu belirtildi. Mahkemeye çıkarılan zanlılara 7 gün ek tutukluluk verildi. Soruşturma devam ederken, zanlıların AKP'ye yakın ailelerin çocukları olduğu iddiası da gündeme geldi.

İddialara göre, zanlılar önce casinolarda kumar oynadıktan sonra eğlence mekanlarına gidiyor ve burada tanıştıkları bir kadını zorla kendi kaldıkları yere götürüyor. Kadın tecavüz edildikten sonra durumu arkadaşlarına anlatıyor ve bu şikayet üzerine polis harekete geçiyor.

Olay, ülkede cinsel suçlar ve kadın güvenliği konularında derin endişelere yol açtı. Toplumda, tecavüz suçlarının artışı ve polis ile yargının bu tür suçlarla mücadelede ne kadar etkili olduğu soruları tartışılmaya başlandı. Mahkemenin sonucunun ne olacağı ve zanlıların suçlu bulunup bulunmayacağı merakla bekleniyor.