35 ay sonra beraat etti...

35 ay sonra beraat etti...

35 ay sonra beraat etti...

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesin de görülen davada ;Güzelyurt’ta arkadaşının 15 yaşındaki zihinsel engelli kızına tecavüz ettiği gerekçesiyle tutuklu yargılanan sanık Bülent Ecevit Atasever 35 ay sonra beraat etti. Psikiyatri ve psikologların 8-9 yaşlarındaki bir çocuğun zihinsel kapasitesine sahip olduğunu açıkladığı 15 yaşındaki zihinsel engelli kız çocuğunun sanığın araçta ve evde kendisiyle cinsel ilişkiye girdiğini anlatmıştı. Yargıç ve doktortorlar kız çocuğunun daha önce bir cinsellik yaşadığını ancak yeni bır bulguya rastlamadıklarını belirlendiğini ve kız çocuğunun annesi, üvey babası ve diğer 2 tanığın ve müştekinin verdikleri  ifadelerde çelişkiler olduğunu belirtti.

Yargıc yaptığı soruşturmada tecavüz iddiasının gerçekleştiği idaa edilen araç ve evdeki yatak çarşafından delil  alınmadığını, bunun nedeni sorulduğunda   polisin inceleme yaptıklarını, bir bulguya rastlamadıkları için emare almadıklarını söylediği  ancak bu durumun bir tahkikat eksikliği olduğunu özellikle vurguladı.

Yargıç, gerek tanık ifadelerinin çelişkili olması, gerek mağdur olduğu idda edilen 15 yaşındaki kız çocuğunun ifadesinde teyit edilemeyen ve doğru çıkmayan hususlar olmas,ı gerekse tecavüzle ilgili DNA, Swap ve doktor raporu bulunmamasından dolayı savcılığın tecavüz iddiasını makul şüpheden ari ıspat edemediğine belirterek, sanığı aleyhine getirilen 4 davadan beraat ettirdiklerini açıkladı.