3 Kasım 2023 Güncel Altın Satış Fiyatları

3 Kasım 2023 Güncel Altın Satış Fiyatları

Çeyrek altın ve gram altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 3 Kasım 2023 güncel çeyrek altın, ons altın ve gram altın satış fiyatları...

Çeyrek altın fiyatlarında son durum...

Altın fiyatları, yatırımcıların ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz oranları ile ilgili izleyeceği yola ilişkin ipucu vermesi beklenen tarım dışı istihdam verileri öncesinde büyük işlemler yapmaktan kaçınmalarıyla yatay seyretti.

Altının spot piyasadaki ons fiyatı 1987 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Altının gram fiyatı 1813, çeyrek altın 2 bin 969 liradan satılıyor.

Dünya genelinde merkez bankalarının bir süredir devam eden sıkılaştırıcı adımlarının enflasyon üzerindeki etkisinin güçlenmesi, politika yapıcıları daha temkinli hareket etmeye yönlendiriyor.

Enflasyondaki yavaşlamaya karşın iş gücü tarafının hala güçlü kalması yatırımcıların karar alma süreçleri üzerinde etkili olurken, bugün ABD'de açıklanacak istihdam raporundaki verilerin Fed'in gelecek dönem politikalarına dair soru işaretlerini azaltması bekleniyor.

Analistler, tarım dışı istihdamın eylülde 180 bin civarında artmasının tahmin edildiğini belirterek, iş gücü piyasasındaki olası yavaşlamanın ABD'de Fed'in amaçladığı şekilde ekonomik aktivitenin hız kaybettiği sinyalini vereceğini söyledi. Tarım dışı istihdam ekimde 336 bin kişi artmıştı.

Dün ülkede açıklanan verilerin de enflasyon baskılarının azalmaya devam ettiği şeklinde yorumlandığını ifade eden analistler, bu durumun Fed'in faiz artış döngüsünde sona gelindiği öngörülerini desteklediğini kaydetti.

ABD'de ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı, geçen hafta piyasa tahminlerinin üzerinde gerçekleşirken, 217 bin ile 7 haftanın en yüksek değeri kaydedildi.

Fed'in takip ettiği enflasyon göstergelerinden biri olan ve yüzde 0,7 artması beklenen birim emek maliyeti, üçüncü çeyrekte önceki çeyreğe göre yüzde 0,8 azaldı.

Öte yandan, ABD ekonomisinin yumuşak iniş yapabileceği beklentileri ve Fed'in faiz artışlarında sona gelindiği öngörüsüyle tahvil piyasalarında alış ağırlıklı bir seyir öne çıkarken, ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi dün de yaklaşık 8 baz puan düşerek yüzde 4,67'ye indi.

  • ALTIN TÜRÜSatışDeğişimSaat