22 Öğretmen 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde Yargılanacak

22 Öğretmen 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde Yargılanacak

Ağustos 2022'de Eğitim Bakanlığı önünde KTOEÖS ve KTÖS tarafından düzenlenen eylemlerde, "polisi darp ettiği" iddia edilen 22 öğretmen hakkında açılan davanın görüşme tarihi, 24 Kasım olarak belirlendi. 

Bu tarih, aynı zamanda Öğretmenler Günü'ne denk geliyor. Davanın dosya tarihi ise 19 Eylül 2023. 

Biyoloji öğretmeni Hasan Sarpten, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Ağustos 2022'deki eylemde polis şiddetine maruz kaldıklarını, ancak haklarında "polisi darp etmek" suçlamasıyla dava açıldığını ifade etti.

Lefkoşa Kaza Mahkemesi'nde görülecek olan davaya ilişkin bilgileri paylaşan Sarpten, açıklamasında şu sözlere yer verdi:

Bir öğretmen olarak, bu ülkenin başına çöreklenmiş faşist zihniyetten çok güzel bir ÖĞRETMENLER GÜNÜ hediyesi aldım. 1,5 sene önce Ağustos sıcağında dayatmalara karşı boyun eğmemek için "Eğitim Bakanlığı" önünde dönemim sendika yönetiminin düzenlediği eylemde polis şiddedine maruz kaldık ama hakkımızda "polisi darp etmek" suçuyla dava açıldı. Bu, biz öğretmenleri dize getirmeye yetmez! Atatürk'ün başöğretmen olduğu 24 Kasım Ögretmenler Günü'nde mahkeme koridorlarında süründürmek isteyenlere selam olsun..