1.575.655 TL'LİK İTHALATI 90.800 TL GÖSTERMİŞ!

1.575.655 TL'LİK İTHALATI 90.800 TL GÖSTERMİŞ!

Lefkoşa'da gerçekleştirilen bir operasyonla, Zerberg Healthcare Trd. Ltd. işletmecisi olan A.A.'nın gerçekte 1 milyon 575 bin 655.54 TL'ye satın aldığı tıbbi malzemeleri beyan ederken, sahte belgeler düzenlediği ve gümrüğe düşük bedelli faturalar sunduğu tespit edildi. Sahte olarak düzenlenen AZİN Danışmanlık Mimarlık Medical Tic. Şti. isimli işletmeye ait 90 bin 800 TL’lik faturaları KKTC Gümrük Dairesi’ne tedavüle sürdüğü ve 90 bin 800 TL üzerinden gümrük işlemleri yaptığı ortaya çıktı. 

"Sahte Belge Düzenleme, Tedavüle Sürme”, “Sahtekarlıkla Para Temin Etme” ve “Gümrük Yasasına Aykırı Hareket Etmek” suçlarından tutuklanan zanlı A.A. bu sabah Lefkoşa Kaza Mahkemesi'ne çıkarıldı. Yargıç Zehra Yalkut Bilgeç’in huzurunda görülen davada, KKTC Başsavcılığı adına savcı Mehmet Özyay, tanık olarak polis çavuşu Yahya Suiçmez’i dinletti. 

Polis çavuşu Suiçmez, mahkemede yeminli ifadesinde, 1 Nisan 2024 tarihinde mahkemenin Serdinç Maypa'nın evinde bulunan evrakların incelenmesi için verdiği direktif doğrultusunda başlatılan soruşturma sonucunda zanlının gümrükte sahte belgelerle işlem yaptığı yönünde tespitler yapıldığını açıkladı. Gerçekleştirilen soruşturma sırasında birçok evrakın toplandığını ve incelemelerin sürdüğünü belirten Suiçmez, zanlının soruşturma sürecinde üç gün daha tutuklu kalması yönünde mahkemeye talepte bulundu.

Mahkeme, talebi onaylayarak zanlının soruşturma maksatlı üç gün daha tutuklu kalmasına karar verdi.