118 Promil Alkollü Öğrenci Taşıyan Etüt Şoförü!

118 Promil Alkollü Öğrenci Taşıyan Etüt Şoförü!

 

Bugün gazetemize gelen bir ihbar sonucunda eğitim sektöründe kan dondurucu gerçekleri bir kez daha sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Bugün elde ettiğimiz bilgilere Gazimağusa’da faaliyet gösteren eski adı “Mavim Pembem Eğitim Merkezi” olan şimdiki adı ise “Yaşam Çiçekleri Akademi” isimli kuruluşa çocukları etüt almaları için götüren servis şoförünün  alkollü olduğu ortaya çıktı. Araç şoförü hakkında yapılan ihbar sonucunda Gazimağusa Trafik  Polislerinin başarılı operasyonu ile alkol testine tabi tutuldu. Şoför Yakup Nejat Özbay’ın  118 promil alkollü ortaya çıktı. Yapılan denetimler sonucunda araç şoförü Özbay’ın ayrıca kullandığı aracın seyrü sefer belgesinin de olmadığı ortaya çıktı. İşlemler sonrası şahıs polis tarafından göz altına alındı.

Ayrıca kurumu incelediğimiz zaman ise verdikleri telefon numaralarının farklı olduğu ve tabelalarındaki numaradan kendilerine ulaşılamadığı tespit edildi.

Ne ilgili kurum ne de Hükümet yetkilileri tarafından olay hakkında henüz bir açıklama yapmazken, veliler bu durum karşısında oldukça tepkili. Velilerin ise aklında tek bir soru var: “Çocuklarımız Kime Emanet.”

Bir kez daha gözler önüne seriliyor ki ne eğitim alanında ne de taşımacılık alanında denetimlerin yapılmadığı fark ediyoruz. Hükümet yetkililerin yapması gereken denetim, duyarlı bir vatandaşı ihbarı üzerine ortaya çıkıyorsa, bakanlıklar ne yapıyor? Bu özel kurum ve kuruluşları kim ya da kimler denetleniyor?

Ayrıca Topuz Gazetesi olarak bizde sormak istiyoruz:

             Denetim mekanizmalarının görevini neden vatandaş yapıyor?

             Bu özel kurumları denetlemesi gerekenler kim?

             Bu çocukların başına bir şey gelse sorumlusu kim? Eğitim kurumu mu, şoför mü yoksa yetkili merciler mi?

             Ve en önemlisi “ÇOCUKLARIMIZ KİMLERE EMANET”