104 Yaşında, Atatürk'ü 3 Kez Gördü, Aynı Cumhuriyet Heyecanı Halen Devam Ediyor...

104 Yaşında, Atatürk'ü 3 Kez Gördü, Aynı Cumhuriyet Heyecanı Halen Devam Ediyor...
Mersinin Tarsus İlçesinde yaşayan ve bugün 104 yaşında olan Kuvai Milliyeci Veli Çiftçi, Cumhuriyetin 100. Yılını aynı heyecanla hissetmeye devam ediyor. Tarsusun Kavaklı Mahallesinde oğlu, torunu ve gelini ile yaşamaya devam eden 104 yaşındaki Veli Çiftçi, kendisini ziyarete gelen çocuklara “ne olursa olsun Atatürk’ sevin ve asla Cumhuriyetten vazgeçmeyin diyerek öğütler verdiğini söylüyor.
Sabah kahvaltısını hiçbir zaman ihmal etmeyen Kuvai Milliyeci Veli Çiftçi, Atatürk üç kere görmenin mutluluğunu ifade ederken, her tarafımız Fransızlar, ve diğer düşmanlar tarafından sarılmıştı, Atatürk buraya gelerek hepsini dışarı attı, paşa olmasaydı Türkiye ne olurdu dedi.
“Ne olursa olsun Atatürkü bırakmayın” diyen cumhuriyetten büyük Veli dede, beni ziyaret eden her kese bunu tembih ediyorum dedi.
70 yaşındaki gelini Kıymet çiftçi ise, biz bakıyoruz babama, sabah öğlen akşam biz yediriyoruz. Sabahları kır balı ve Bitlis peyniri ile sucuklu yumartayı çok seviyor, genel sağlık durumu çok iyi zaten her zaman gelip muayne ve kontrol ediyorlar, Atatürk’ü babam üç sefer gördü hala Atatürkü anlatırken ağlar, başta Atatürkümüz olmak zere Cumhuriyetimizi kuranlara Allah rahmet eylesin dedi.

DHA