KTÖS BAŞKANI AÇIKLADI

SUÇLULAR CEZALANDIRILMALI...

KTÖS BAŞKANI AÇIKLADI

KTÖS (Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası)Başkanı Mustafa Baybora yaptığı yazılı açıklamada: Rüşvet, yolsuzluk, sahte diploma soruşturmalarının daha ileri aşamaya  taşınarak gerçeklerin ortaya çıkmasını ,konun yakınen takipçisi olacaklarını belirtti.

Bu soruşturmalarda birçok siyasi ismin anılmasının Kuzey Kıbrıs'da ki düzeni tüm gerçekleri ile üzücü bir şekilde ortaya çıkarttığını kaydettii. Baybora; bu tür olayların yeni olmadığını daha önceleride bazı bürokrat ve siyasilerin adının yolsuzluk, rüşvet, görevi kötüye kullanma iddialarıyla gündeme geldiğini ama fakat soruşturmaların neticelendirilmediğini söyledi.

 KTÖS Başkanı Mustafa Baybora hükümet ve muhalefete şu soruları yöneltti: “Hükümet ortağı bir milletvekili ile ilgili Kooperatif Merkez Bankası ve Kalkınma Bankası yönetim kurulu başkanı olduğu dönemlerde verilen usulsüz ve geri ödenmeyen kredilerle ilgili soruşturma açıldı mı? 2016 yılında Devlet Laboratuvarı ile ilgili polis soruşturması ve sayıştay raporu ile ilgili ne yapıldı?”

 Baybora KKTC yi zora sokan bu konuların acil bır sekilde sonuçlandırılmasını beklediklerini suça karışan herkezin kim olursa olsun cezalandırılmasınının altını çizdi...