Meriç Erülkü'den Sert Eleştiriler: "Soruşturma Kapatmak, Halka Karşı İşlenebilecek En Adi Suçtur"

Meriç Erülkü, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, ülkemizdeki yolsuzluk ve sahtekarlıklarla ilgili sert eleştirilerde bulundu. Erülkü, soruşturmaların kapatılmasını "halka karşı işlenebilecek en adi suç" olarak nitelendirdi ve bu durumu anayasanın ayaklar altına alınması, bazı kişilere iltimas geçilmesi ve hukuk devletinin yok edilmesi olarak değerlendirdi.

Erülkü, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:
"Soruşturma KAPATMAK ne demek be amma??? Soruşturmalar KAPANMASIN diye uğraşan bir tek insanımızın bile olması bu ülkenin TAM ANLAMIYLA SIFIRI TÜKETTİĞİNİ gösterir. Bir taraftan Kudret Özersay ve arkadaşları YOLSUZLUK ve SAHTEKARLIKLARI ortaya çıkarıyor, Serdinç Maypa bunları ve daha da fazlasını HABER yapıyor. Diğer taraftan da bu haberleri yapan "Sana bu evrakları kim verdi?" diyerek tutuklanıyor, olayları ortaya çıkaran kişiler Başsavcılık ve Polis nezdinde yazılar yazarak ortaya çıkardıkları yolsuzlukların soruşturmaları KAPANMASIN diye çırpınıyor."

Erülkü, Maypa'dan toplanan evraklarla ilgili mahkemelerin soruşturmaların yapılması yönünde emir verdiğini belirterek, bunun toplumun adalet duygusunu bir nebze de olsa koruduğunu ifade etti. Soruşturmaların kapatılmasını, anayasanın ihlali ve hukuk devletinin yok edilmesi olarak tanımlayan Erülkü, bu durumun masumları cezalandırmak ve vatandaşlara ihanet etmek anlamına geldiğini vurguladı.

Erülkü ayrıca, polis ve savcılık arasında yaşanan "yakan top" oyununa dikkat çekerek, soruşturmaların torpilli olmadıkça hızlı bir şekilde sonuçlanmadığını ve genellikle sürüncemede bırakıldığını ifade etti. Bu konuda çeşitli mercilere yazılar yazdığını ve YouTube kanalında videolar paylaştığını belirten Erülkü, bu durumu daha geniş kitlelere duyurmak amacıyla paylaştığını söyledi.

Son olarak, hukuk eğitimine devam ettiğini belirten Erülkü, İngiliz hukuk sistemi ile ülkemizi kıyasladığında büyük bir hayal kırıklığı yaşadığını ve sahtekarlık cenneti olan ülkemizde hesap sormak için hukuk yoluyla mücadele etmeye kararlı olduğunu ifade etti.

Muhtara Hapis Cezası Muhtara Hapis Cezası

Meriç Erülkü'nün açıklamaları, ülkemizdeki yolsuzluk ve sahtekarlıkların üzerine gidilmesi gerektiğini bir kez daha gözler önüne serdi ve adaletin sağlanması için daha fazla çaba gösterilmesi gerektiğini vurguladı.