Lefkoşa’da Güney Kıbrıs’tan almış olduğu uyuşturucu madde ve 104 adet elektronik sigara ile ülkeye giriş yapmak isterken yakalanan zanlı Hilmi Aka, dün yeniden mahkemeye çıkarıldı. Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Ozan Özder, zanlının "kanunsuz uyuşturucu madde (methamphetamine) ithal ve tasarrufu ile gümrüksüz mal tasarrufu" suçlarından tutuklu bulunduğunu hatırlattı.

Ozan Özder, 23 Ağustos 2024 tarihinde saat 23.25'te Lefkoşa'daki Metehan Kara Giriş Kapısı'ndan ülkeye giriş yapmaya çalışan Hilmi Aka'nın kullanımındaki UG 889 plakalı araçta ve zanlının üzerinde yapılan aramada, iç çamaşırında yaklaşık 5 gram 292 miligram methamphetamine türü uyuşturucu madde ve aracında gümrüğe beyan edilmemiş toplam 104 adet puf sigara bulunduğunu ifade etti. Zanlının suçüstü tutuklandığını ve soruşturmanın başlatıldığını belirten polis memuru, zanlının uyuşturucu maddeyi bir şahıstan aldığını, bir kısmını başka birine vereceğini ve bir kısmını da içeceğini itiraf ettiğini kaydetti.

Erhürman, Sosyalist Enternasyonal Toplantısında Konuşacak Erhürman, Sosyalist Enternasyonal Toplantısında Konuşacak

Mahkemede, zanlının uyuşturucu maddeyi alma, verme ve tasarrufu suçlarını kabul ettiğini belirten polis, zanlının teminata bağlanmasını talep etti. Yargıç Nuray Necdet, zanlının yargılanana kadar yurtdışına çıkışını yasakladı, 30 bin TL nakit teminat yatırmasına, KKTC vatandaşı muteber iki kefilin 400’er bin TL değerinde kefalet senedi imzalamasına ve haftada bir gün en yakın polis karakoluna giderek ispat-ı vücutta bulunması şartıyla tutuksuz yargılanmasına karar verdi.