Lefkoşa’da meydana gelen sahtekarlıkla para temini suçundan tutuklanan Serkan Akargöl, dün yargı önüne çıktı. Mahkemede konuşan polis memuru Aysın Erdemirci, zanlının 2024 yılı içinde Haspolat Bölgesi'nde Shabbir Hussaın adlı kişinin ailesinin KKTC'ye gelebilmesi için yardımcı olacağını vaat ederek, adı geçen kişiden 2000 Euro nakit para aldığını ancak herhangi bir işlem yapmayarak sahtekarlıkla para temin ettiğini belirtti.

Ziyaret Sonrası Plaket Töreni: Kadirağa’dan Ozanoğlu’na Teşekkür Ziyaret Sonrası Plaket Töreni: Kadirağa’dan Ozanoğlu’na Teşekkür

Polis memuru, 30 Ağustos 2024 tarihinde telefonla Demirhan Polis Karakolu'na çağrılan zanlının verdiği sözlü beyanında, parayı aldığını kabul ettiğini ancak başından geçen kötü olaylar ve bazı sıkıntılar nedeniyle işlemleri yapamadığını söylediğini aktardı. Soruşturmanın tamamlandığını belirten polis, zanlının uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Serkan Akargöl ise mahkemede, işlemleri yaptırmayı düşündüğü kişinin trafik kazası geçirmesi nedeniyle bu işlemleri gerçekleştiremediğini öne sürdü.

Huzurunda verilen ifadelere dayanarak, Yargıç Nuray Necdet, patlayıcı madde tasarrufu suçunun ağır ceza kapsamına girdiğini belirtti. Zanlının yargılanana kadar yurtdışına çıkışını yasakladı ve 30 bin TL nakit teminat yatırması, KKTC vatandaşı muteber iki kefilin 300'er bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması, ayrıca haftada bir gün en yakın polis karakoluna giderek ispat-ı vücutta bulunması şartıyla tutuksuz yargılanmasına karar verdi.