Lefkoşa’da gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda yarım kilo uyuşturucuyla yakalanan Chibiebe Chime ve Kingsley Isıgewe, dün mahkemeye çıkarıldı.

Gazimağusa ve İskele’de Yarın Elektrik Kesintisi Gazimağusa ve İskele’de Yarın Elektrik Kesintisi

Narkotik Şubede görevli polis memuru Cemal Ramiz, 23 Temmuz 2024 tarihinde Hamitköy bölgesinde şüpheli olarak tespit edilen zanlıların polisi görünce kaçtığını ve araçlarını apartmanın önünde bırakıp kaçtıklarını belirtti. Araçta yapılan aramada 500 gram uyuşturucu ele geçirildi.

Polis, zanlıların kaldığı dairede yapılan aramada uyuşturucu bulunan aracın kontak anahtarının klimanın içinde bulunduğunu ve zanlıların olay esnasında giydiği kıyafetlerin banyoda tespit edildiğini ifade etti. Zanlıların ifadelerine göre, uyuşturucuyu telefonla bağlantı kurarak birlikte aldıkları belirlendi. Chibiebe Chime’nin öğrenci izni olduğu, Kingsley Isıgewe’nin ise ülkede kaçak yaşadığı kaydedildi. Ayrıca, Kingsley Isıgewe’nin, Chibiebe Chime ile uyuşturucu almaya giderek karşılığında 1.500 TL alacağı tespit edildi.

Soruşturmanın zanlıların etki edebileceği kısmının tamamlandığını ve suçun ciddi olduğunu belirten polis, zanlıların teminatla serbest kalmaları halinde tekrar kaçabileceklerini ifade ederek, tutuklu yargılanmalarını talep etti. 

Yargıç Jale Ergüden, zanlıların 3 ayı aşmayacak süreyle cezaevinde tutuklu kalmalarına karar verdi.