Lefkoşa’da meydana gelen “Müstahdem Tarafından Sirkat, Evrak Sahteleme, Sahtelenmiş Evrağı Tedavüle Sürme” suçlarıyla ilgili olarak tutuklanan zanlı Sinan Ceylan, dün yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Polis memuru Yaren Turan, mahkemede olayla ilgili bulguları aktardı. Turan, zanlı Sinan Ceylan’ın 2023-2024 yılları arasında Haspolat’ta faaliyet gösteren MZA Trading LTD’de Üretim Müdürü olarak çalıştığı dönemde, şirket adına alınan siparişlerdeki malzeme ve montaj ücretlerini şirkete yatırmayıp, makbuz ve evraklar üzerinde sahtecilik yaparak 24.140,66 TL, 600,62 Euro ve 5.850 Sterlin parayı sirkat ettiğini belirtti. 

Polis, soruşturma kapsamında söz konusu faturalar, makbuzlar ve fişlerin emare alındığını ve incelemelerin sürdüğünü bildirdi. Zanlı Sinan Ceylan, 3 kez mahkemeye çıkarılarak toplam 10 gün tutukluluk emri aldı. 

28 Temmuz 2024 tarihinde, MZA Trading LTD yetkilileri, Demirhan Polis Karakolu'na gelerek yaptıkları geriye dönük incelemelerde, zanlının 120 bin TL ve 3 bin 700 Sterlin parayı daha şirket muhasebesine yatırmadığını tespit ettiklerini bildirdi. 

Keşfedilen Yeni Kan Grubu: MAL Keşfedilen Yeni Kan Grubu: MAL

Polis ayrıca, Sinan Ceylan'ın 2020-2024 yılları arasında Alayköy'de faaliyet gösteren Aleko Enterprises LTD'de çalıştığı dönemde de benzer suçlar işlediğini ve bu suçlardan dolayı teminata bağlandığını açıkladı. Ancak zanlının yalnızca KKTC kimlik kartını teslim ettiği, TC kimlik kartını teslim etmeyerek mahkeme emrine riayet etmediği belirlendi.

Soruşturmanın zanlının etki edebileceği kısmının tamamlandığını belirten polis, tutuklu yargılanmasını talep etti. Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Jale Ergüden, zanlının 60 günü aşmayacak süreyle cezaevine gönderilmesine emir verdi.