KTSO’dan yapılan açıklamaya göre;

“Sıla 4 ve Dostları ile 60. Yıl Efsane Şarkıları” dinleyicisiyle buluşacak “Sıla 4 ve Dostları ile 60. Yıl Efsane Şarkıları” dinleyicisiyle buluşacak

Bir ürünün, belirli bir standarda uygun olduğunun, üçüncü bir bağımsız kurum veya kuruluş tarafından belirlenmesi faaliyeti ürün belgelendirme olarak tanımlanmaktadır. Bir belgelendirme kuruluşunun, uygunluk değerlendirme işlerini yapmaya yetkin ve yeterli olduğunu resmi olarak gösteren, üçüncü taraf doğruluk ise, akreditasyon olarak tanımlanmaktadır. Akreditasyonu sadece, ulusal veya uluslararası akreditasyon kurumları vermektedir.

Açıklamada; KTSO-BB, KKTC’de ürün belgelendirmesi yapan ilk kurumdur ve TÜRKAK tarafından 2017 yılında akredite edildiği belirtilerek, belgelendirilme çalışmalarını Oda profesyonelleri Kemal Öztürk ve Derya Kıral yürütüldüğü ifade edildi.
KTSOBB Hellim, Zivaniya ve Kıbrıs Harnup Pekmezi kapsamlarında ürünlerin coğrafi işaret tescil belgesine uygun üretilip üretilmediğini denetleyen yetkili ürün belgelendirme kuruluşu olduğu, AB’ye Hellim coğrafi işaret tescil başvurusunda denetimler Bureau Veritas tarafından gerçekleştirildiği ifade edildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Denetim kurumlarının ISO/IEC 17065’e göre akredite olması şartı bulunmasından dolayı KTSO-BB’de bu standarda göre TÜRKAK tarafından 2017 yılında akredite edilmiş bir kurumdur.
KTSO-BB, ISO/IEC 17065 Uygunluk Değerlendirmesi (Ürün, Proses ve Hizmet BelgelendirmesiYapan Kuruluşlar İçin Şartlar) Standardına uyumlu olarak tarafsızlık ve bağımsızlık ilkeleri doğrultusunda çalışmalarını sürdürmektedir.