Manisa'da orman yangınlarına ilk müdahale için istasyonlar kurulacak Manisa'da orman yangınlarına ilk müdahale için istasyonlar kurulacak

Gönyeli’de zincirleme kazaya neden olan Hasan Kalender Yılmaz, tutuklanarak mahkemeye çıkarıldı. Olay, Gönyeli’de Doğu Sokak üzerinde, saat 03.30 sularında gerçekleşti. Mahkemede konuşan Gönyeli Polis Karakolunda görevli polis memuru Emre Koyun, Yılmaz’ın 85 miligram alkollü içki tesiri altında BMW marka aracıyla seyir halindeyken aşırı sürat ve dikkatsizlik nedeniyle direksiyon hakimiyetini kaybettiğini anlattı.

Kazanın ayrıntılarını açıklayan polis memuru, zanlının aracının Ceremial Dental Lab önündeki park alanına çıkarak, burada park halinde olan ZNT 569 plakalı araca çarptığını belirtti. Çarpışmanın etkisiyle savrulan bu araç, ön vitrin camına çarparak camı kırdı. Ardından, Yılmaz’ın aracı başka bir araca, LD 105 plakalı bir araca çarptı. Bu aracın da savrulması sonucu, park halindeki bir diğer araca, VV 107 plakalı Nissan marka araca çarptı.

Kazanın sonucunda ZNT 569 plakalı araçta 150 bin TL, LD 105 plakalı araçta 100 bin TL, MP 519 plakalı araçta 90 bin TL, vitrin camında 50 bin TL ve VV 107 plakalı araçta 20 bin TL hasar oluştu.

Mahkemede, soruşturmanın tamamlandığını belirten polis memuru, zanlının teminata bağlanmasını talep etti. Yargıç Nuray Necdet, zanlının yargılanıncaya kadar yurt dışına çıkışını yasaklayarak, 35 bin TL nakit teminat yatırması, KKTC vatandaşı muteber bir kefilin 600 bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması ve haftada bir gün en yakın polis karakoluna giderek ispat-ı vücutta bulunması şartlarıyla tutuksuz yargılanmasına karar verdi.