Lefkoşa’da faaliyet gösteren Sülkem Simit Evi’nde meydana gelen hırsızlık olayıyla ilgili yargılanan 17 yaşındaki B.D. hakkında Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 2 yıl hapis cezası verildi. Mahkeme heyetinin başkanlığını Füsun Cemaller yaparken, Kıdemli Yargıç Vedia Berkut Barkın ve Yargıç Tutku Candaş da heyette yer aldı. Kararı ise Yargıç Tutku Candaş açıkladı.

Yargıç Candaş, sanık B.D.'nin 8 Ocak 2024 tarihinde, saat 03.50 sıralarında Lefkoşa’da Gazeteci Hasan Caddesi üzerinde faaliyet gösteren Sülkem Simit Evi’ne pencereden girerek, iş yerinden yazar kasada bulunan 12 bin TL ile 5 bin TL değerindeki kamera kayıt cihazını çaldığını, bu esnada 2 bin TL’lik zarar verdiğini belirtti.

Sanık, "dükkan açma", "sirkat" (hırsızlık) ve "mülke tecavüz" suçlarından yargılandı. Yargıç, sanığın suçlu bulunup mahkum edildiğini açıkladı. Bu tür suçların yaygınlaşmakta olduğuna dikkat çeken Yargıç Candaş, dükkan açma suçunun 7 yıl hapis cezası öngördüğünü belirtti.

İzmir'de Tire ve Bayındırlı üreticilere yeni destekleme modeli anlatıldı İzmir'de Tire ve Bayındırlı üreticilere yeni destekleme modeli anlatıldı

Yargıç, sanığın 17 yaşında olmasına rağmen daha önce de benzer suçlardan 3 sabıkası bulunduğunu vurguladı. Ayrıca sanığın, müştekiyi tazmin etmediği de belirtildi. Bu faktörler, mahkeme tarafından ağırlaştırıcı unsurlar olarak değerlendirildi. 

Sanığın genç yaşta olması ve davasını 8 aydır tutuklu beklemesi, mahkeme tarafından sanık lehine değerlendirilse de, tüm hususlar dikkate alınarak 2 yıl hapis cezasına çarptırıldığı açıklandı.