İzmir'de Tire ve Bayındırlı üreticilere yeni destekleme modeli anlatıldı İzmir'de Tire ve Bayındırlı üreticilere yeni destekleme modeli anlatıldı

Girne’de Dr. Fazıl Küçük Caddesi üzerindeki orta refüjde bulunan trafik ışıklarını çalan Mert Efe Güngör (18), İsmail Akyürek (18) ve A.R.B. (17) dün mahkemeye çıkarıldı.

Polis memuru Huriye Arısu, mahkemede olayla ilgili bilgileri aktardı. Polis, 29 Temmuz 2024 tarihinde saat 05.00 sıralarında, Girne’de Dr. Fazıl Küçük Caddesi üzerindeki orta refüjde bulunan, Trafik Dairesi’ne ait 16.240 TL değerindeki trafik lambasını zanlıların kasten söküp çaldığını belirtti. Zanlıların aynı gün ışığı polise teslim ettikleri ve tutuklanarak soruşturma başlatıldığı ifade edildi. Zanlıların ifadelerinde sarhoş olduklarını ve A.R.B.’nin ışığı odasına koyacağı düşüncesiyle suçu işlediklerini söyledikleri aktarıldı. 

Polis, soruşturmanın devam ettiğini ve hasar tespitinin yapılacağını belirtti. Zanlıların soruşturmanın geri kalan kısmına etki edemeyeceğini vurgulayarak teminat talep etti.

Yargıç Murat Soytaç, zanlıların yurtdışına çıkışının yasaklanmasına, tüm kimlik ve seyahat belgelerine el konulmasına, 10’ar bin TL nakdi teminat yatırmalarına ve her biri için 100 bin TL kefalet senedi imzalamasına karar verdi. Ayrıca, haftada bir gün en yakın polis karakolunda imza vermeleri şartıyla tutuksuz yargılanmalarına hükmetti.