Gıda Mühendisleri Odası (GMO), gıda zehirlenmesinin herkesin her an karşılaşabileceği bir durum olduğunu belirterek, özellikle yaz aylarında havaların ısınmasıyla sağlığa zarar verebilme potansiyeli olan mikroorganizmaların daha hızlı üreyip çoğaldığını vurguladı.

GMO, gıda hijyenine dikkat edilmesi çağrısında bulunarak, yaz aylarında gıda zehirlenmelerini önlemek amacıyla bazı ipuçlarını kamuoyuyla paylaştı. GMO Yönetim Kurulu adına yazılı bir açıklama yapan GMO Başkanı Dr. Beste Oymen, gıda hijyenine dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

“GIDA HİJYENİNE DİKKAT EDİLMELİ”

Gıda zehirlenmesi nedenlerinin başında hijyen eksikliğinin geldiğini ifade eden Oymen, yıkanmamış veya yanlış yıkanmış eller ve yüzeylerin mikropları hızla yayabileceğine dikkat çekerek, şu uyarılarda bulundu: “Ellerinizi, gıda hazırlarken kullanılan ekipmanları ve yüzeyleri temiz tutunuz. Yemek tüketiminden ve/veya yiyecek hazırlamadan önce ellerinizi sabun ve akan su ile en az 20 saniye iyice yıkayın ve temiz bir havlu ile kurulayınız. Kullanılan ekipmanları ve yüzeyleri de uygun temizlik maddeleri ve tercihen sıcak suyla temizleyiniz.”