Lefkoşa’da kanunsuz madde taşıma, şiddet tehdidi, darp ve silah taşıma suçlarından tutuklanan Eşref Erensu, dün mahkemeye çıkarıldı.

Polis memuru Mustafa Hacı, mahkemede zanlının 16 Temmuz 2024 tarihinde saat 03.00-05.00 arasında eski eşi C.A.’ya, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı avlusunda silah doğrultarak "Barışmak istiyorum, eğer barışmazsan seni de kendimi de öldürürüm" şeklinde tehdit ettiğini, ardından Meteoroloji Dairesi’ndeki eski eşinin odasında silahı boynuna dayayarak darp ettiğini belirtti. Şikâyetin 30 Temmuz’da yapıldığını ve zanlının aynı gün tutuklandığını ekledi. C.A.’nın korktuğu için yalnız polise gitmek istemediğini ve avukatını beklediğini söylediğini aktaran polis, avukatının yurt dışında olduğunu teyit etti.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu Pazartesi toplanıyor Asgari Ücret Tespit Komisyonu Pazartesi toplanıyor

Polis, zanlının mahkemeye çıkarılarak 2 gün tutukluluk emri alındığını, bu süre içinde bakanlık ve çevresindeki güvenlik kameralarının tespit edildiğini ve emare alınması için girişimlerde bulunulduğunu belirtti. Ayrıca, zanlının eşinin iş yerine silahla gittiğini gören bir tanığın ifadesinin alınması gerektiğini, bu tanığın yurt dışında olduğunu ve 4 Ağustos’ta ülkeye döneceğini açıkladı.

Polis, soruşturmanın devam ettiğini, alınması gereken ifadeler ve incelenmesi gereken kamera görüntüleri olduğunu belirterek zanlının 4 gün daha tutuklu kalmasını talep etti. Yargıç Jale Ergüden, zanlının soruşturma amaçlı 4 gün tutuklu kalmasına karar verdi.