KKTC'de yasa dışı olarak mülk satışıyla ilgili yeni davada isimleri iddianamede yer alan Macaristaniki kadın, dün Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi Bunlar, Polisin ele geçirdiği bilgilere göre, yasa dışı olarak  mülklerin tanıtımı ve satışında birbirleriyle işbirliği yapan Ilona Lesko ve Melinda Ladanyi' olduğu belirtildi. Serbest bölgelerde yaşayan ve faaliyet gösteren Macaristanlı iki kadın dün Lefkoşa Bölge Mahkemesi'ne götürülürken, polis davayı kayıt altına aldı. Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşma 12 Aralık'ta yapılacak.

Şüphelilerin, KKTC'de  araziler üzerinde  turistik kompleksler inşa eden veya inşa etmek üzere olan  inşaat şirketi ile işbirliği yaptıkları iddia ediliyor.  Bu 9 turistik kompleks  Girne İl Tapu Sicil Müdürlüğü'nden alınan verilere göre, her kompleksin etkilenen bölümlerinin mülklerinin ayrı ayrı değerlemesinin 58,5 milyon Euro olduğu tahmin edilmektedir. 9 kompleksin tamamındaki mülklerin toplam değerlemesi yarım milyar avroyu aşıyor.

Macaristan'dan gelen iki kadınla ilgili son davaya ilişkin olarak  2 sanığın, kişisel Facebook hesabındaki gayrimenkulünün reklamını yaptığının tespit edildiği, kişisel Facebook hesabında  mülk satışlarının reklamını yaptığı ve iki iletişim numarasına sahip olduğu belirtiliyor. İki şüpheli kadın arasındaki anlaşmayı gösteren iki belgenin bulunduğu ve bu belgelerde gayrimenkul satışlarına ilişkin komisyon oranlarının bulunduğu belirtilmektedir. Ayrıca alıcı detayları, satış fiyatı ve karmaşık detayların yer aldığı gayrimenkul satış belgeleri de yer aldı. Ayrıca ellerinde, emlak tanıtımında kullanılan çok sayıda fotoğraf da bulunduğu belirtildi.

İki sanığın Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya sevkine ilişkin dünkü duruşma kapsamında, iki kadının savunma avukatları, savcılığın duruşmaya kadar tutuklu kalmaları yönündeki talebine itiraz etti. İddia makamının ana argümanı adaletin kaçak olması ve tanıkları etkileme riskiydi. Mahkeme, sanıkların tutuklu kalıp kalmayacağı ya da kısıtlayıcı koşullarla serbest bırakılıp bırakılmayacağı kararını önümüzdeki Pazartesi gününe erteledi.

Güzelyurt ve Gazimağusa'daki ani ölümlerde yen gelişme Güzelyurt ve Gazimağusa'daki ani ölümlerde yen gelişme

KKTC'de yasa dışı olarak  mülk satmaya ilişkin son davayla birlikte Lefkoşa Ceza Mahkemesi'nde toplam dört dava bulunuyor. Diğer üçü ise emlakçı olan ve gayrimenkul tanıtım ve satışı yaptığı iddia edilen 49 yaşındaki Alman Ewa Isabella Künzel'i kapsıyor.  Her iki davanın da önümüzdeki hafta görülmesi planlanıyor.