Lefkoşa’da kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu suçundan tutuklanan 30 yaşındaki Ugandalı öğrenci Francis Lugemwa, yeniden mahkemeye çıkarıldı. Polis memuru Yılmaz Sevdalı, mahkemede olguları aktardı. Sevdalı, 27 Temmuz 2024 tarihinde saat 22.30 sıralarında Cürümleri Önleme Şubesi ekiplerinin Hamitköy’de Ahmet Sami Topcan Sokakta park halinde bulunan bir araçta arama yaptığını söyledi.

TÜM NOYANLAR GRUP VE ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERİNE ŞOK TUTUKLAMA TÜM NOYANLAR GRUP VE ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERİNE ŞOK TUTUKLAMA

Aramada, aracın ön koltuğu arasında bulunan cep içinde iki adet alüminyum folyo kağıdına sarılı hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulundu ve emare olarak alındı. Zanlı, suçüstü yakalanarak tutuklandı ve soruşturma başlatıldı. Aynı gün Gönyeli’deki evinde yapılan aramada kanunsuz herhangi bir şey bulunmadı.

Polis, ele geçirilen maddenin analize gönderildiğini ve sonuçların çıktığını belirtti. Analiz sonucu uyuşturucunun 2 gram 800 miligram olduğu tespit edildi. Polis, zanlının öğrenci olduğunu ve soruşturmanın tamamlandığını belirterek, teminat talep etti.

Yargıç Jale Ergüden, zanlının yurtdışına çıkışının yasaklanarak tüm kimlik ve seyahat belgelerine el konulmasına, 20 bin TL nakdi teminat yatırmasına, haftada bir gün en yakın polis karakolunda ispat-ı vücutta bulunmasına ve 500 bin TL şahsi kefalet senedi imzalamasına karar verdi.