ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Avustralyalı mevkidaşı Penny Wong ile Washington'da bir araya geldi. Görüşmede Blinken, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'ye yönelik suikastın ardından Orta Doğu'daki gerilimi düşürmek için tüm taraflara çağrıda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mikati ile görüştü Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mikati ile görüştü

Blinken, Haniye suikastı sonrası Orta Doğu'daki durumun kritik olduğunu vurguladı ve Gazze'de ateşkese varılarak döngünün kırılması gerektiğini ifade etti. Ateşkesin bölgeye sükunet getirebileceğine işaret eden Blinken, gerilimin tırmandırılmasının kimsenin yararına olmadığını ve sadece daha fazla çatışma ve şiddete yol açacağını söyledi.

Bu görüşme sırasında Blinken ve Wong, yanlış bilgi ve dezenformasyonla mücadelede ortaklıklarını pekiştiren bir mutabakat zaptı da imzaladılar. İsrail'in Beyrut'ta Hizbullah komutanı Fuad Şükür'e düzenlediği hava saldırısının ardından, Hamas lideri İsmail Haniye'nin Tahran'da suikasta uğraması bölgedeki tansiyonu yükseltmişti. İran ve Lübnan Hizbullahı, Haniye suikastından İsrail'i sorumlu tutarak misilleme tehdidinde bulunmuştu.