İsrail'in sıradaki hedefi Lübnan İsrail'in sıradaki hedefi Lübnan

Afganistan’da Taliban yönetiminin Dışişleri Bakanlığı, ülke dışında bulunan 14 Afgan diplomatik misyonuyla ilişkilerini sonlandırdığını açıkladı. Çoğu Avrupa ülkelerinde yer alan bu misyonlarla, Afganistan’daki merkezi hükümetin işbirliği yapmadığı belirtilerek, bu misyonlardan yapılan diplomatik ve konsolosluk işlemlerinin geçersiz olacağı ifade edildi.

Açıklamada, Londra, Berlin, Bonn, Belçika, İsviçre, Avusturya, Fransa, İtalya, Yunanistan, Polonya, İsveç, Norveç, Kanada ve Avustralya’daki Afgan büyükelçilik ve konsolosluklarının Kabil yönetimiyle uyumlu çalışmadığı kaydedildi. Afgan vatandaşlarının ve yabancıların, konsolosluk işlemleri için diğer ülkelerdeki Afgan misyonlarına başvurması gerektiği belirtildi.

Afganistan’da 15 Ağustos 2021 tarihinde yaşanan yönetim değişikliğiyle bazı ülkeler, yeni yönetimin temsilcilerini kabul etmedi ve önceki yönetim tarafından atanan diplomatlar görevlerine devam etti. Bu durum, merkezi yönetim ile ülke dışındaki Afgan misyonları arasında uyumsuzluğa yol açtı.