Irak'ın Al-Asad Hava Üssü'ne yapılan balistik füze saldırısında birkaç ABD personeli yaralandı. ABD Savunma Bakanlığı yetkilileri, saldırının ardından yaralı personelin değerlendirildiğini ve bazılarına travmatik beyin yaralanması teşhisi konduğunu belirtti. Saldırıda kullanılan balistik füzeler, üsse yönelik önceki saldırılarda kullanılan roketlerden daha güçlüydü ve bu, bölgedeki gerginliğin arttığı bir dönemde gerçekleşti.

İran destekli milis grubu, saldırıyı üstlenerek, bu eylemin Gazze'deki "Siyonist varlığın katliamlarına" bir yanıt olduğunu belirtti. ABD ve koalisyon güçleri, Ekim ayından bu yana Irak ve Suriye'de 143'ten fazla saldırıya maruz kaldı. Pentagon, bu tür saldırıların devam etmesi halinde karşılık vermeye devam edeceğini belirtti.

Liderler "Geleceğin Zirvesi"nde Buluşuyor Liderler "Geleceğin Zirvesi"nde Buluşuyor

Bu saldırı, ABD ve İsrail'in bölgede askeri varlığını artırdığı bir dönemde gerçekleşti. ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, USS Abraham Lincoln uçak gemisini bölgeye gönderirken, ek savaş uçakları ve hava savunma sistemlerinin de konuşlandırıldığını açıkladı.

Bu gelişmeler, İran ve onun desteklediği milis gruplarının bölgedeki Amerikan ve İsrail hedeflerine yönelik tehditlerini artırdı. Bölgedeki durumun daha da tırmanabileceği konusunda endişeler artıyor.