Kıbrıs Gerçek canlı yayınında basın mensuplarına açıklama yapan Meclis başkan  yardımcısı Fazilet  Özdenefe; meclis başkanlığı seçim süreci hakkında kamuoyunu bilgilendirdi. 

Trafik kazasında ağır yaralanan sürücü hayatını kaybetti Trafik kazasında ağır yaralanan sürücü hayatını kaybetti

Özdenefe, son günlerde çeşitli yayın organlarında konuyla ilgili spekülasyonlar yapıldığını ve bunlara netlik kazandırmak amacıyla açıklama yaptığını belirtti.

Yaptığı açıklamada Özdenefe; beklenen başsavcılık görüşünün kısa bir süre önce kendilerine ulaştığını ve ilk olarak parti başkanlarına iletmek istediği için basın açıklamasını biraz geciktirdiğini belirterek savcılık mütaalasını paylaştı.

Başsavcılık mütalaasının sadece ilgili cümlesini kamuoyuna açıklayan Özdenefe, "Kullanılan 'evet' oylarının fazla olmasına rağmen, Zorlu Töre’nin Meclis Başkanı seçilmediği kanaati başsavcılık tarafından bildirilmiştir." dedi. Başsavcı Sarper Altıncık’ın, yapılan hukuki mütalaa sonucunda Töre’nin seçilmediği yönünde karar verdiğini aktardı.

Konunun kamuoyunda geniş yankı bulduğunu ve tartışmalara netlik kazandırmak amacıyla paylaştığını belirten Özdenefe;  mütaalanın Meclis arşivine kaydedileceğini belirtti.