Yunanistan'ın Korfu Adası'ndan İngiltere'nin Londra Gatwick Havalimanı'na giden Easyjet'e ait bir yolcu uçağı, İtalya hava sahasında şiddetli türbülansla karşılaştı. 19 Ağustos'ta gerçekleşen olayda, 8210 sefer sayılı uçak, kalkıştan kısa süre sonra 8.588 metre yükseklikte ve saatte 779 kilometre hızla seyir halindeyken türbülansa girdi.

Uçakta bulunan 175 yolcu ve 6 mürettebat, türbülans sırasında büyük bir sarsıntı yaşadı. Yolculara servis yapmaya hazırlanan 2 uçuş görevlisi, şiddetli türbülansın etkisiyle yaralandı. Pilotlar, yaralanan kabin görevlilerine tıbbi müdahale yapılabilmesi amacıyla Roma Fiumicino Havalimanı'na acil iniş yapma kararı aldı.

Lübnan'daki patlamaların arkasında hangi güç odakları var? Lübnan'daki patlamaların arkasında hangi güç odakları var?

İtalyan Ulusal Uçuş Güvenliği Ajansı (ANSV), olayla ilgili yaptığı açıklamada, Airbus A320 model uçağın türbülansa girdiğini ve iki kabin görevlisinin yaralandığını doğruladı. ANSV, yaralanmaların ciddiyeti nedeniyle olayı "kaza" olarak nitelendirerek bir güvenlik soruşturması başlattı.

ANSV yetkilileri, türbülansın ani gelişen bir durum mu yoksa radarda görülebilir ancak hafife alınan bir tehlike mi olduğunu belirlemek için incelemelerini sürdürüyor. Uçaktaki yolcular, Roma'ya acil inişin ardından sağlanan başka bir uçakla Londra'ya taşındı.