Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) ile ilgili iflas algısı ve  olumsuz süreç ne yazık ki bertaraf edilemiyor ve bu durum  yükseköğretimin gözbebeğini günden güne eritiyor. Ardı arkası kesilmeyen yanlış uygulamalar DAÜ’nün olumsuz algısını daha da vahim hale getirdi. Bu vahim durumu hızlandıran yanlış uyglumalara bir yenisi daha eklendi.
Eğitimin amiral gemisi olan DAÜ iflasın eşiğinde. Yabancı öğrenci sayısında ciddi bir düşüş yaşayan  DAÜ diğer taraftan  öğrencilerini yasal olmayan taşıtlarla taşıtıp milyonlarca para ödüyor. Eğitimde öğrenci sayısındaki düşüş mali durumu yeterince sıkıntıya düşürürken yasal olmayan taşıtlar ile taşımacılık yapılması ve yüklü miktarlarda yapılan ödemeler DAÜ'yü kötü sona bir adım daha yaklaştırıyor.
Bu vahim durumun düzeltilmesine yönelik herhangi bir işaret olmadığı gözlemleniyor. “Kuzey Kıbrıs Eğitim Vakfı ve Doğu Akdeniz Üniversitesi Kuruluş Yasası”na göre Vakıf Yöneticiler Kurulu ve Rektörlüğün görev, yetki ve sorumluluklarına atıf yapılarak DAÜ VKY ve Rektörlüğe sorunların mutlaka yöneltilmesi ve çözüme kavuşturulması elzemdir. 
VYK ve Rektörlüğün yetki ve sorumlulukları sorumlu/bağımsız basın tarafından başta olmak üzere her bir vatandaş tarafından mutlaka sorgulanmalı ve çözümü takip edilmelidir.

Teminatla serbest bırakıldı Teminatla serbest bırakıldı