Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer, Serdinç Maypa'nın kendisi ve birliğin insan kaçakçılığı yaptığı yönündeki iddialarına cevap verdi. Gürcafer, Maypa'nın iddialarını reddederek, iş gücü ihtiyacını karşılamak için üçüncü ülke vatandaşlarının komisyon karşılığı işe alındığını ve bu sürecin yasal düzenlemelerle kontrol altına alınması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, iş gücü temininde aracılık eden binlerce insan bulunduğunu ve bu kişilerin komisyon karşılığında çalıştığını belirtti. Oğlu Mehmet Gürcafer'in de bu işte yer aldığını kabul eden Gürcafer, yasal boşluklar nedeniyle bu tür faaliyetlerin sürdüğünü ifade etti. Bu durumu düzeltmek için yasaların hızla düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

Cafer Gürcafer ve Serdinç Maypa arasında çıkan insan kaçakçılığı suçlamaları sonrası, kamuoyunda çeşitli sorular gündeme geldi. Özellikle, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve polis teşkilatının bu konudaki sessizliği dikkat çekiyor. Cafer Gürcafer'in suçlamalara rağmen tutuklanmaması ve rüşvet iddialarının üzerine gidilmemesi, kamuoyunda ciddi soru işaretlerine yol açtı. Oğuz Köse'nin tutuklanması, ancak Cafer Gürcafer'in tutuklanmaması, bu tür soruşturmaların nasıl yürütüldüğü konusunda spekülasyonlara neden oluyor. Gürcafer, iş gücü temini konusunda yasal boşlukların olduğunu ve bu boşlukların suistimal edilmesinin önlenmesi gerektiğini belirtti, ancak bu tür açıklamalar kamuoyundaki endişeleri yatıştırmadı.

Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer'in, ön izin alarak yabancı ülkelerden yasadışı işçi getirdiği ortaya çıktığı günden bu güne kadar sessizlik devam ediyor. Yasadışı yollarla ülkeye getirilen işçilerin Güney Kıbrıs üzerinden Avrupa'ya kaçırıldığı ve bu işlemlerden büyük paralar kazanıldığı duyumlar arasında. Gürcafer, Müteahhitler Birliği üzerinden teminatsız işçi çalıştırma izinlerini onaylatmış ve Gürcafer ile birlikte bu işlemlerde rol alan Eski Hemşireler Birliği Başkanı Oğuz Köse ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu tutuklanmışlardı. İşçi başı 2000-2500 Euro para talep edildiği de yine gazetemize gelen iddialar arasında…

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, ekibine çok güvendiğini ifade ederken, bakanlık personelinden yeni tutuklamaların olabileceği konuşuluyor. Bir firma ön izinlerle maksimum 20 işçi getirebilirken, Oğuz Köse’nin bu sayıyı 40'a çıkarması, “bunu hangi yetkiye dayanarak yapıyor?” sorularını beraberinde getirdi. Köse, "Bakanın talimatı olmadan hiçbir işlem yapmam!" savunmasıyla birçok yolsuzluğa göz yummaya devam ediyor.

Metehan Kara Giriş Kapısı’nda sahte Almanya pasaportlarıyla Güney Kıbrıs’a geçmeye çalışan şahıslara hapis kararı Metehan Kara Giriş Kapısı’nda sahte Almanya pasaportlarıyla Güney Kıbrıs’a geçmeye çalışan şahıslara hapis kararı

Ayrıca, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın bu konuda sessiz kalması ve iddiaların üzerine gitmemesi, rüşvet ve yolsuzluk iddialarının neden çözülmediği sorusunu gündeme getiriyor. Bu durum, bazı kamu görevlilerinin ve yetkililerin, olayları örtbas etmek veya belirli kişileri korumak için hareket ettikleri yönünde yorumlara neden oluyor.