Lefkoşa’da meydana gelen "Kanunsuz Uyuşturucu Madde Tasarruf ve Ciddi Darp" suçlarından tutuklanan zanlı Raif Yıldırımer, dün teminat talebiyle yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldı. 

Mahkemede ifade veren polis memuru Fırat Uğuroğlu, olayla ilgili bulguları aktardı. Uğuroğlu, 2 Ağustos 2024 tarihinde saat 20.20 sularında, Lefkoşa Reşadiye Sokak üzerinde meydana gelen olayda, zanlı Raif Yıldırımer’in kullanımında bulunan MB475 plakalı motosikletten düştüğünü belirtti. Olayın ardından, Lefkoşa’da sakin Y.K. (K-37, KKTC) isimli kişinin Yıldırımer’e yardım etmeye çalıştığı, ancak zanlının bu kişiyi elleri ve ayaklarıyla yüzüne ve vücudunun çeşitli yerlerine vurarak ciddi şekilde darp ettiği ifade edildi. 

TÜM NOYANLAR GRUP VE ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERİNE ŞOK TUTUKLAMA TÜM NOYANLAR GRUP VE ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERİNE ŞOK TUTUKLAMA

Polis, zanlının daha sonra olay yerinden kaçtığını ve yapılan şikâyet üzerine olay yerine gelen polis ekibinin incelemeleri sonucunda, zanlının motosikletten düştüğü sırada tasarrufunda bulunan ve içinde yaklaşık 2 gram sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde olduğuna inanılan beyaz kâğıt parçasını olay yerinde düşürdüğünün tespit edildiğini ve bu maddenin emare olarak zapt edildiğini mahkemeye aktardı. 

Polis memuru Fırat Uğuroğlu, yapılan kamera incelemelerinde zanlının tespit edilerek, mahkeme emri gereği tutuklandığını belirtti. Soruşturmanın, zanlının etki edebileceği kısmının tamamlandığını ve zanlının benzer suçlardan askıda davası bulunduğunu ifade eden polis, Yıldırımer’in tutuklu yargılanmasını talep etti. 

Mahkeme, Yargıç Nuray Necdet’in değerlendirmesi sonucunda, zanlının bir ayı aşmayacak süreyle cezaevine gönderilmesine karar verdi.