Cumhurbaşkanı Tatar panelde yaptığı konuşmada, yapay zekanın insanlığın geleceğini öngörmesi açısından önemine işaret ederek, Kıbrıs Türk halkının elindeki imkanları en iyi şekilde kullanarak, kendi geleceğini başarılı bir şekilde inşa etmek için çalışması gerektiğini vurguladı.
Tatar, Kıbrıs Türk tarafı olarak her zaman diyalog içinde iyi niyetli çalışmalar yaptıklarını, Kıbrıs konusunda da dünkü görüşmeye iyi niyetle gittiklerini, ancak kendileri yeni kapılar açılsın derken, Rum tarafının transit geçişleri gündeme getirdiğini belirtti.
Onbeş Kasım Kıbrıs Üniversitesi Rektörü Mustafa Menekay, yapay zekanın endüstriyel süreçlerde verimliliği artırma, maliyetleri düşürme, üretim kalitesini iyileştirme ve rekabet gücünü artırmak için önemli bir araç haline geldiğini söyledi.
Menekay, yapay zekanın sanayi sektöründe de önemli bir rolünün olduğuna değindi. Menekay, yapay zekanın sanayi sektöründe kritik bir rol oynadığına da değindi.
KTSO Genel Sekreteri Erçin Tekakpınar, yapay zeka uygulamalarının herkesin hayatına girmeye başlamasının ardından belli mesleklerin yok olacağının söylendiğine dikkat çekti.
Tekakpınar, iş dünyası ve sanayi sektöründe yapay zekanın nasıl kullanılabileceğine yönelik çalışmaların yapılması gerektiğini vurguladı.
Konuşmaların ardından Yapay Zeka Derneği Başkanı, BİB Yazılı Savunma Enerji A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Prof Dr. Ali Serhan Koyuncugil, yapay zeka hakkında bilgi verdi.
Koyuncugil, robotik çalışmalarının 1200’lü yıllarda başladığını, ancak bugünkü anlamda yapay zeka çalışmalarının 1935 yılında başladığını söyledi.
Ali Serhan Koyuncugil “Yapay Zeka ile Rekabetçi Sanayi: Stratejiler ve Uygulamalar” başlıklı paneli sundu. Panel katılımcılarla interaktif olarak gerçekleştirildi.