Girne’de uyuşturucu madde alma ve tasarrufu suçundan tutuklu bulunan Murat Bulut, 15 Ağustos 2024 tarihinde mahkemeye çıkarıldı. Zanlı, 45 günü aşmayacak süreyle cezaevine gönderildi. Polis memuru Kader Artan, mahkemede olayla ilgili detayları aktardı.

Manisa'da orman yangınlarına ilk müdahale için istasyonlar kurulacak Manisa'da orman yangınlarına ilk müdahale için istasyonlar kurulacak

Polis, 7 Ağustos 2024 tarihinde saat 20.00 sıralarında, Girne Mevlana Sokak üzerinde Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekiplerinin şüpheli olarak gördüğü Murat Bulut’un üzerinde yaptığı aramada yaklaşık 9 gram hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulduğunu ve bu maddenin emare olarak alındığını belirtti. Zanlı, suçüstü tutuklanmıştı.

Polis memuru, zanlının iki kez mahkemeye çıkarılarak toplamda 8 gün tutukluluk süresi aldığını ve soruşturmanın tamamlandığını ifade etti. Ayrıca, zanlının 30 Temmuz 2024 tarihinde ülkeye turist vizesiyle giriş yaptığını ve tutuklu yargılanmasını talep etti.

Mahkemede zanlı pişman olduğunu belirtirken, Kıdemli Yargıç Hazal Hacımulla, Murat Bulut’un 45 günü aşmayacak süreyle tutuklu kalmasına karar verdi.