Başbakan Üstel, Rum Yönetimi’nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) geçmek isteyen turistleri engellemeye yönelik uygulamalarına sert tepki gösterdi. Üstel, Rum Yönetimi’nin önceden taşınmaz mülk yatırımlarını hedef almasının ardından şimdi de KKTC’nin önemli gelir kaynağı olan turizm sektörünü hedef aldığını ifade etti.

Üstel, Rum Yönetimi’nin turist geçişini kısıtlamasının uluslararası hukukun seyahat özgürlüğü ve devletlerin egemenlik hakları açısından karmaşık bir durum yarattığını belirtti. Bu tür uygulamaların iki halk arasındaki gerilimi artırarak ayrımcılığa yol açtığını ve uluslararası hukukta korunması gereken hakları ihlal ettiğini vurguladı.

Üstel açıklamasında, “Rum Yönetimi, bu engellemelerle Kıbrıs sorununun çözümüne katkı sağlamak yerine, çözümden uzak bir tutum sergilemektedir. İnsan hakları ve özgürlükleriyle bağdaşmayan, düşmanca düşüncenin tezahürü bu uygulamayı şiddetle kınıyorum” dedi. Ayrıca, Rum Yönetimi’nin 1963 yılından bu yana Kıbrıs Türk Halkı’na yönelik uyguladığı sindirme siyasetini reddettiğini belirtti.

Üstel, Rum Yönetimi’ni akıl yoluna davet ederek, “Ekonomik kuşatma ve sindirme politikalarına Kıbrıs Türk Halkı asla izin vermeyecektir. Rum Yönetimi’nin Kıbrıs’ta çözüm istediğini söylemesine rağmen, bu tutumlarıyla bir uzlaşıya varmak mümkün olmayacaktır” şeklinde konuştu.

Ziyaret Sonrası Plaket Töreni: Kadirağa’dan Ozanoğlu’na Teşekkür Ziyaret Sonrası Plaket Töreni: Kadirağa’dan Ozanoğlu’na Teşekkür