Okulların açılmasına kısa bir süre kala, Ulaştırma Bakanlığı, öğrenci taşımacılığı yapacak olan araçları denetlemeye başladı. Ulaştırma Bakanlığı Trafik Dairesi Müdürü Ahmet Aydın tarafından verilen bilgilere göre, Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, bu yıl öğrenci taşımacılığı yapacak şirketlerin araç izinleri, araçların genel durumu, klimaları ve şoförlerin ehliyetleri ile mesleki sürüş ehliyetlerinin sıkı denetime tabi tutulması için direktif verdi.

TFF heyeti Külliye'de TFF heyeti Külliye'de

Bu sürecin yakın takipçisi olan Trafik Daire Müdürü Ahmet Aydın, Milli Eğitim Bakanlığı ile koordineli çalışarak, öğrenci taşımacılığı yapacak kişilerin ve araçların genel durumunun iki bakanlık tarafından birlikte değerlendirilmesi için gerekli yazışmaları başlattı. Bu kapsamda, araçların güvenliği ve şoförlerin yeterliliği konusunda titiz bir denetim yapılacağı belirtildi.

Geçtiğimiz yıllarda yaşanan olumsuzlukların tekrar etmemesi için Ulaştırma Bakanlığı bu yıl gereken adımları atmış bulunuyor. Bu önlemler, öğrencilerin güvenli bir şekilde taşınmasını sağlamak amacıyla alınan önemli tedbirler olarak öne çıkıyor.

Velileri bakanlığın bu yıl erken harekete geçmesinden dolayı memnun olduklarını belirttiler.