Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, önümüzdeki sezona Anamur ile KKTC arasında deniz uçakları ile ulaşımının önünü açmayı hedeflediklerini açıkladı.

BUSİAD'dan Keles'e nezaket ziyareti BUSİAD'dan Keles'e nezaket ziyareti

Bakan Arıklı, önceki gün Anamur Feribot ve Deniz Uçağı İskelesinin açılışına katıldıklarını, deniz otobüsü ile Girne-Anamur arası yolculuğun 1.5 saate düştüğünü belirtti. Kendisini asıl heyecanlandıran konunun ise, Anamur İskelesi'nin aynı zamanda deniz uçaklarına da hizmet verebilmesi olduğunun altını çizen Arıklı, "Uzun zamandan beri Deniz Uçağı İşletmek için yapılan müracaatlara, teknik ve mevzuat açısından olumlu cevap veremiyorduk.

Şimdi derhal bu konuyu ele alıp, önümüzdeki sezona Deniz Uçakları ile ulaşımın da önünü açmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

"GİRNE’DEN YOLLAR BAĞLADIK ANADOLUYA…"

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yapan Ulaştırma Bakanı Arıklı, şunlara dikkat çekti:

"GİRNE’DEN YOLLAR BAĞLADIK ANADOLUYA…

Önceki gün Anamur Feribot ve Deniz Uçağı İskelesinin açılışına katıldık. Deniz Otobüsü ile Girne-Anamur arası 1.5 saate düşmüş olacak.

Beni asıl heyecanlandıran bu İskelenin aynı zamanda Deniz Uçaklarına da hizmet verebilmesi. Uzun zamandan beri Deniz Uçağı İşletmek için yapılan müracaatlara, teknik ve mevzuat açısından olumlu cevap veremiyorduk.

Şimdi derhal bu konuyu ele alıp, önümüzdeki sezona Deniz Uçakları ile ulaşımın da önünü açmayı hedefliyoruz"