Lübnan'daki patlamaların arkasında hangi güç odakları var? Lübnan'daki patlamaların arkasında hangi güç odakları var?

Drone Saldırısının Detayları

Ukrayna ordusu, pazar günü yaptığı açıklamada, Rusya'nın en yeni ve en gelişmiş savaş uçaklarından biri olan Sukhoi Su-57'nin, derin bir drone saldırısıyla imha edildiğini bildirdi.

Ukrayna Savunma İstihbarat Ajansı (GUR), Su-57'nin NATO tarafından "Felon" olarak adlandırılan bu uçağın, Astrakhan bölgesindeki bir hava üssünde vurulduğunu ve bu bölgenin cephe hattının yaklaşık 600 kilometre gerisinde olduğunu belirtti.

Ajans, iddiasını desteklemek için Telegram kanalında uydu görüntüleri paylaştı ve bu görüntülerde 7 Haziran'da sağlam olan Su-57'nin, 8 Haziran'da patlama kraterleri ve yangın hasarının belirgin olduğu görüldüğünü belirtti.

Su-57'nin Gelişimi ve Önemi

Su-57, süpersonik, çift motorlu, beşinci nesil bir gizli savaş uçağı olarak Moskova'nın Batılı gizli uçaklara, özellikle ABD Hava Kuvvetleri'nin F-22 Raptor'una yanıtı olarak görülüyordu.

Ancak, ABD ordusuna göre 2002'de başlayan geliştirme süreci yavaş ilerledi ve bir Su-57, 2019'da gerçekleştirilen bir test uçuşunda düşmüştü. Bu son saldırı, Su-57'nin güvenilirliği ve Rusya'nın askeri kapasitesi konusundaki endişeleri daha da artırdı.